Poorten
Waar de ene een sterke voorkeur heeft voor esthetisch vergrijsd hout, verkiest de andere een consistente kleur. Voor poorten en omheiningen zijn beide afwerkingen mogelijk. Bovendien hebben ze alvast 1 cruciaal punt gemeenschappelijk: de warme houtlook die je poort net dat tikkeltje extra cachet geeft.

Accoya® & padoek 

Kwaliteit staat steevast voorop. Een houten poort moet immers niet alleen aansluiten bij de stijl van je woning, ze moet ook bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden. Wind, regen, sneeuw en vrieskou – een heuse uitdaging voor de meeste houtsoorten. Niet voor padoek en Accoya®. 

Gelakte poort van Accoya® hout 

Accoya® is een oerdegelijke houtsoort die jaren meegaat. Bewijs daarvan is de 30 jaar garantie. Door het hout te lakken, blijft de kleur consistent, zonder dat de houtlook ondergestopt wordt. De structuur van het hout blijft zichtbaar, maar is uiterst subtiel aanwezig, wat een zachte look-and-feel creëert. 

Keerzijde is wel dat je omheining of poort uit Accoya® hout afhankelijk van de weersomstandigheden om de 3 à 5 jaar opnieuw gelakt moet worden. Ook de inplanting van de poort speelt daarbij een rol. Een houten poort die onder bomen staat, vraagt immers sneller om een nieuwe lakbeurt dan een poort die niet omgeven wordt door groen. 

Niet-gelakte poort van padoek 

Ook een poort of omheining van padoek gaat jarenlang mee, minimaal 20 jaar. Typerend voor een poort uit onbehandeld padoek is dat ze geleidelijk aan vergrijst. Van rood over bruin tot stijlvol zilvergrijs. En in elke fase geniet je van de warme, karakteristieke houtlook. 

Padoek is ultramakkelijk te onderhouden. Opnieuw lakken, schilderen of oliën is namelijk niet nodig. Wel moet je de houten poort 1 keer per jaar schoonmaken met de DS Green Cleaner. 

DS Green Cleaner
  • Maakt je poort op een natuurlijke wijze schoon 

  • Zorgt ervoor dat de poort minder snel opnieuw groen wordt 

  • Is een natuurlijk en milieuvriendelijk product 

  • Is zelfreinigend, zonder schrobben 

  • Is geschikt voor hout, gevels, terrassen, opritten en meer 

Gelakte of niet-gelakte residentiële poort, bij De Sutter Naturally vind je wat je zoekt. Elegantie, kwaliteit en duurzaamheid staan bij ons centraal. 

Catalogus aanvragen