Verticale houten planken
Poorten
De combinatie van een houten poort en een bijpassende houten omheining met cachet geeft je tuin een consistente look. Bovendien geniet je zo van de privacy die je nodig hebt. Net als voor poorten zijn er ook voor tuinschermen heel wat opties. Horizontale of verticale beplanking bijvoorbeeld. De Sutter Naturally zet de voor-en nadelen voor je op een rij.

Horizontale beplanking onder de loep 

Horizontale latten zijn zowel bij landelijke als moderne woningen mooi. Ga je voor een schuifpoort, dan zet een horizontale oriëntatie de schuifrichting extra kracht bij. Een harmonisch geheel is het resultaat. 

Toch heeft een horizontale beplanking ook een nadeel. Vuil en water blijven namelijk makkelijker op de spijlen liggen, waardoor de kans op groenvorming vergroot. Poorten en omheiningen met horizontale planken vragen dus meer onderhoud dan hekwerk met verticale latten. 

De voordelen van verticale beplanking 

Waar schuifpoorten perfect matchen met horizontaal latwerk, zijn draaipoorten en verticale beplanking een sublieme combinatie. Daarnaast heeft een verticale oriëntatie een waaier aan voordelen voor je in petto. 

  • Moeilijk overheen te klimmen 

Waar horizontale planken als trap kunnen dienen, bieden verticale latten geen opstapje. Handig als je kinderen hebt die overal op kruipen. Met verticale beplanking zit je safe. 

  • Tuin lijkt groter 

Dankzij verticale latten lijkt je tuin optisch groter. Een waardevolle troef voor kleinere tuinen of stadstuinen. 

  • Minder snel groenvorming 

Omdat water en vuil onder invloed van de zwaartekracht naar beneden glijden, blijven ze niet op de verticale beplanking van je poort of omheining liggen. Van groenvorming is dus niet snel sprake. 

 

Kwalitatieve houten omheining 

Bij De Sutter Naturally hebben we de vakkundige plaatsing van houten poorten en omheiningen in de vingers. Combineer dat met onze sterke service en ons oog voor veiligheid en duurzaamheid, en dan weet je dat je bij ons goed zit. 

Houten omheiningen van De Sutter Naturally 
  • Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen 

  • Gemaakt van padoek: tropisch hardhout met duurzaamheidsklasse 1 

  • Zeer hoge afwerkingsgraad met blind bevestigde spijlen & afgeschuinde hoeken 

  • Quasi onderhoudsvrij tijdens een minimale levensduur van 20 jaar 

Catalogus aanvragen