Poortautomatisatie, een must-have

Een houten poort van De Sutter Naturally is een zeer mooie en duurzame keuze. Voor levenslang plezier. En omdat jouw comfort voor ons belangrijk is, bieden we ook automatisatie van poorten aan. De automatisering kan ondergronds, bovengronds, of bij een schuifpoort met een speciale motor met een tandlat op de poort.  

Aan de automatisering van een houten poort worden hoge eisen gesteld. Niet alleen het automatisch open en dicht gaan maar ook de veiligheid en betrouwbaarheid zijn zeer belangrijk. Daarom kiezen we voor elektromechanische systemen die onder alle weersomstandigheden feilloos werken, een korte openingstijd hebben en een mechanische vergrendeling die van buitenaf niet kan geforceerd worden. Met de nodige detectors wordt ervoor gezorgd dat de poort niet sluit wanneer er zich nog een persoon of een voorwerp tussen bevindt.  

Voor elke opstelling kunnen wij de meest geschikte automatiseringen voorstellen. Samen zoeken we de beste automatisatie voor je poort. 

Automatische poortopener

Bovengrondse automatisering 

Bormet MCH450 

Dit systeem wordt gebruikt voor houten poorten die veel wind vangen. De bovengrondse motor MCH 450 van Bam Bormet is zeer krachtig en daardoor uiterst geschikt voor dichte of open houten poorten met een vleugelbreedte en hoogte van 2 meter en meer. Dit systeem werkt elektromechanisch, snel, vertoont geen sleet en werkt onder alle weersomstandigheden. De twee motoren met knikarmen zorgen voor een stevige vergrendeling. Elektronische sturingskast, antenne voor afstandsbediening en fotocelbeveiliging zijn steeds inbegrepen. Geschikt voor intensief gebruik. 

Vector  

Deze motor is geschikt voor de kleinere poorten tot 3m50 zonder openingen of open poorten tot 4m. Dit systeem werkt elektromechanisch, snel, vertoont geen sleet en werkt onder alle weersomstandigheden. De twee motoren met knikarmen zorgen voor een stevige vergrendeling. Elektronische sturingskast en antenne voor afstandsbediening en fotocelbeveiliging is steeds inbegrepen. 

Een ondergronds automatiseringssysteem voor een houten schuifpoort

Ondergrondse automatisering 

Ondergrondse automatisering is geschikt voor poorten tot 3m50 en bestaat uit twee motoren in de grond met inox bakken. Ondergrondse motoren vragen iets meer onderhoud en zijn iets duurder, maar ogen esthetisch mooier en zijn plaats besparend. Verder bieden ze dezelfde functionaliteiten als de bovengrondse. 

Automatische houten schuifpoort

Schuifpoort automatisering 

Voor onze schuifpoorten werken we met een speciale motor met een tandlat op de poort. In de sturing van de motor is een automatische vertraging ingebouwd zodat de poort zacht sluit. De elektronische sturing gebeurt vanuit de motorkast. We werken met een inox bovengeleiding met gelagerde wielen. Kan zowel voor schuifpoorten op rail als voor zelfdragende schuifpoorten dienen. 

Een toegangscontrolesysteem voor poorten

Besturing en beveiliging 

Enkele van de vele mogelijkheden naar besturing en beveiliging van je poort zijn o.a. fotocelbeveiliging, noodvoeding, gedeeltelijke opening, automatische sluiting, bediening via smartphone of integratie in je domotica. Als optie kan je opteren voor een cijfercode of elektronische sleutel voor het openen van de poort zonder afstandsbediening of om bij om andere personen toegang te geven. Het is ook mogelijk een detectielus in de grond te voorzien om de poort automatisch te openen bij het buiten rijden. Comfort troef! 

Een elektrische grondgrendel

Elektrische grondgrendel 

Onze elektrische grondgrendel van Locinox zorgt voor een veilige vergrendeling van geautomatiseerde poorten. Hiermee worden de aandrijfmotoren die extra belast worden door bijv. winddruk ontlast.