1977
DS in time 1977 opstart

Opstart

Peter De Sutter leerde de paardensport kennen als staljongen bij topruiter Eric Wauters. Voor paardenomheiningen en weidepoorten bestonden toen geen professionele oplossingen, stelde hij vast. Een gat in de markt. Als creatieve ondernemer ging hij dan maar zelf aan de slag. De trend was gezet voor De Sutter Naturally topkwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en exclusieve uitstraling.

1978
DS in time 1978 classic: jarenlang een topper

Classic: Jarenlang een topper

20 jaar lang wist De Sutter met één soort omheining te bekoren. De oerdegelijke Classic: een plank vastgezet tussen twee halfronde palen van gecreosoteerd zachthout.

1996
DS in time 1996 Jeffrey leert de kneepjes van het vak

Jeffrey leert de kneepjes van het vak

Jeffrey De Sutter krijgt de smaak te pakken. De toen 14-jarige ‘zoon van’ gaat in de vakanties mee plaatsen. Uiteindelijk start hij – nadat hij afstudeert als tuinbouwer – als voltijds plaatser in 2000.

1997
DS do Brasil

De Sutter do Brasil

Duurzaamheid is steeds een belangrijk criterium bij de keuze van ons hout. Aanvankelijk werden alle omheiningen gemaakt van hout uit België en Duitsland. Voor poorten vonden we geen hout dat voldeed aan de kwaliteitscriteria. Dat vond Peter uiteindelijk in Brazilië. Duurzaam én hoogkwalitatief tropisch hardhout. De Sutter do Brasil – de fabriek in Brazilië (inmiddels verkocht) – groeide uit tot een bedrijf met 70 arbeiders.

1998
DS in time 1998 De Sutter gaat internationaal

De Sutter gaat internationaal

België blijft nog steeds de belangrijkste afzetmarkt, maar paardenliefhebbers van verschillende andere landen kunnen de kwaliteit en exclusiviteit van De Sutter Naturally wel smaken. Als eerste aanbieder van hardhouten omheiningen en poorten, zijn én blijven we dé referentie bij uitstek.

2000
DS in time 2000 Onze palentrilmachine gaat in dienst

Onze palentrilmachine gaat in dienst

Natuurlijke bochten, moeilijke niveauverschillen, mooie rechte lijnen… Bij het plaatsen van onze weideomheiningen en weidepoorten laten we niets aan het toeval over. Dankzij de eigen ontwikkelde palentrilmachine plaatsen we de palen muurvast zonder beton of cement. De rupsbanden op de machine maken het mogelijk om te werken op elke ondergrond. Met lasers en sensoren zorgen we ervoor dat de palen op exact de juiste posities staan.

2002
DS in time 2002 Nieuw gebouw in Kampenhout

Nieuw gebouw in Kampenhout

De Sutter Naturally groeit. Het nieuwe gebouw in Kampenhout – centraal gelegen in België – geeft ons een professionele uitstraling én groeimogelijkheden. Een grotere stock zorgt dat we vrijwel meteen kunnen inspelen op de vraag van onze klanten.
 

2005
DS in time Partners in het buitenland

Partners in het buitenland

We vinden onze eerste professionele partner: Berger, in Duitsland. Belangrijk vanaf de eerste samenwerking? Een partner met dezelfde waarden op vlak van kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid.
 

2007
DS in time 2007 Top-Jumps

Top-Jumps

Jeffrey is een gedreven ondernemer, net als zijn vader. Hij start een eigen onderneming – Top-Jumps – op, met een aanbod springhindernissen. 
 

2010
DS in time 2010 State-of-the-art productie in Kampenhout

State-of-the-art productie in Kampenhout

Snel inspelen op de vraag van de klant? Doen we. Met onze productie unit in eigen beheer, kunnen we niet alleen meer produceren, ook volgen we de kwaliteit optimaal op. Zo werkt onze CNC computergestuurde machine tot op 0,1mm nauwkeurig. Zo maken we paardenomheiningen en weidepoorten met de allerhoogste afwerkingsgraad.
 

2010
DS in time 2010 Harthout uit Afrika

Hardhout uit Afrika

Door de stijgende prijzen van het hardhout in Brazilië zoeken we naar nieuwe opportuniteiten. Vanaf 2010 voeren we ons hoogkwalitatief, duurzaam hardhout in vanuit Afrika. Het hout met duurzaamheidsklasse 1 –  de hoogst haalbare kwaliteit – komt op maat gezaagd aan in Antwerpen, waarna we onze omheiningen en poorten produceren lokaal in België.
 

2011
DS in time 2011 Equinan

Equinan

In 2011 nemen we Equinan uit Zulte over, een plaatser van omheiningen en weidepoorten voor paarden, en ook voor andere dieren. Ook bedient Equinan – als specialist in draadgaas – bredere marktsegmenten. Een expertise die De Sutter Naturally perfect aanvult voor een verdere uitbreiding van onze totaalservice. 
 

2011
DS in time 2011 FSC en PEFC labels

FSC en PEFC labels

We ontvangen een FSC label. Zo’n keurmerk garandeert dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen, en is aan strikte regels en controle onderworpen. Overigens het enige label in zijn soort dat ondersteund wordt door milieuorganisaties zoals WWF en Greenpeace. 
Ook voldoet ons hout aan de PEFC norm. Dit label garandeert de consument dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.
 

2012
DS in time 2012 Square is geboren

Square is geboren

We komen met een nieuw product op de markt: de Square, met een uniek ontwerp met afgeronde kop. Nog steeds een bestseller.
 

2013
DS in time 2013 Uitbreiding in Kampenhout

Uitbreiding in Kampenhout

Een stijgende vraag en een grote stock vragen om uitbreiding. Ook Top-Jumps groeit. Dat vangen we op met uitbreiding met 4 000 m² aan extra magazijnoppervlak.
 

2014
DS in time 2014 Jeffrey aan zet

Jeffrey aan zet

Een nieuw bewind met een ambitieuze Jeffrey aan het roer die focust op uitbreiding en export. Sindsdien kent De Sutter Naturally een ongeziene groei. 
 

2017
DS in time 2017 Schuilstal

Schuilstal

Op vraag van de klant ontwikkelden we een schuilstal. Met de zelfde waarde en kwaliteit als onze omheiningen op vlak van duurzaamheid en veiligheid, hebben we een nieuwe topper in ons assortiment.
 

2017
DS in time 2017 40 jaar De Sutter Naturally

40 jaar De Sutter Naturally

Een gelegenheid die vroeg om niet één maar twee feestavonden.
 

2018
DS in time 2018 1 merk, 3 filialen

1 merk, 3 filialen

De Sutter Naturally, Equinan en Distrifence (Internationaal B2B distributie netwerk) worden samen één. Daarbij openen we ook een derde filiaal in Herentals.
 

2020
DS in time 2020 wood solutions

Wood Solutions

Wij zijn sterk in hout. Daarom breiden we uit. We gebruiken ons hout voor nieuwe toepassingen. Het natuurlijke materiaal, ecologisch verantwoord, leent zich tot verschillende toepassingen.
 

2021
Infinity

Innovatieve omheiningen in RECO: Infinity

Houtschaarste doet ons verder innoveren met andere materialen. Het resultaat is Infinity in RECO-uitvoering: 100% gerecycleerd kunststof composiet. Een out of the box ontwikkeling waarop wij ons de voorbije jaren hebben toegelegd en meteen ook de meest ecologische oplossing op de markt.

2021
densiforce

Densiforce® - hét kwaliteitslabel

De Sutter kwaliteit heeft voortaan een geregistreerde naam: Densiforce® Hét nieuwe keurmerk voor het productieproces van onze toepassingen in geïmpregneerd zachthout. De ultieme garantie op een milieuvriendelijker proces, waarbij de levensduur van ons hout evenzeer tot 20 jaar en langer wordt verlengd.

2022

Overname Lenaerts Houten Poorten

De Sutter Naturally neemt het Bonheidens bedrijf Poorten Lenaerts over en verbreedt zo zijn service in een nichemarkt. Met de overname zetten we stappen op de residentiële markt met exclusieve houten opritpoorten voor thuisgebruik. Een perfecte aanvulling op het reeds bestaande gamma.