1977
Een paard en een ruiter die over een hindernis springen

Opstart

Peter De Sutter leerde de paardensport kennen als staljongen bij topruiter Eric Wauters. Voor paardenomheiningen en weidepoorten bestonden toen geen professionele oplossingen, stelde hij vast. Een gat in de markt. Als creatieve ondernemer ging hij dan maar zelf aan de slag. De trend was gezet voor De Sutter Naturally topkwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en exclusieve uitstraling.

1978
Gebogen houten omheiningen met drie rails vastgeschroefd aan de vierkante palen

Classic: Jarenlang een topper

20 jaar lang wist De Sutter met één soort omheining te bekoren. De oerdegelijke Classic: een plank vastgezet tussen twee halfronde palen van gecreosoteerd zachthout.

1996
Man installeert houten omheiningen

Jeffrey leert de kneepjes van het vak

Jeffrey De Sutter krijgt de smaak te pakken. De toen 14-jarige ‘zoon van’ gaat in de vakanties mee plaatsen. Uiteindelijk start hij – nadat hij afstudeert als tuinbouwer – als voltijds plaatser in 2000.

1997
Een magazijn van houten omheiningen in Brazilië

De Sutter do Brasil

Duurzaamheid is steeds een belangrijk criterium bij de keuze van ons hout. Aanvankelijk werden alle omheiningen gemaakt van hout uit België en Duitsland. Voor poorten vonden we geen hout dat voldeed aan de kwaliteitscriteria. Dat vond Peter uiteindelijk in Brazilië. Duurzaam én hoogkwalitatief tropisch hardhout. De Sutter do Brasil – de fabriek in Brazilië (inmiddels verkocht) – groeide uit tot een bedrijf met 70 arbeiders.

1998
Houten omheiningen met 3 rails en vierkante palen met een ruitvormige bovenkant die een groot veld omheinen

De Sutter gaat internationaal

België blijft nog steeds de belangrijkste afzetmarkt, maar paardenliefhebbers van verschillende andere landen kunnen de kwaliteit en exclusiviteit van De Sutter Naturally wel smaken. Als eerste aanbieder van hardhouten omheiningen en poorten, zijn én blijven we dé referentie bij uitstek.

2000
Een man installeert houten omheiningen met een palen-trilmachine

Onze palentrilmachine gaat in dienst

Natuurlijke bochten, moeilijke niveauverschillen, mooie rechte lijnen… Bij het plaatsen van onze weideomheiningen en weidepoorten laten we niets aan het toeval over. Dankzij de eigen ontwikkelde palentrilmachine plaatsen we de palen muurvast zonder beton of cement. De rupsbanden op de machine maken het mogelijk om te werken op elke ondergrond. Met lasers en sensoren zorgen we ervoor dat de palen op exact de juiste posities staan.

2002
Een gebouw met kantoren en een magazijn

Nieuw gebouw in Kampenhout

De Sutter Naturally groeit. Het nieuwe gebouw in Kampenhout – centraal gelegen in België – geeft ons een professionele uitstraling én groeimogelijkheden. Een grotere stock zorgt dat we vrijwel meteen kunnen inspelen op de vraag van onze klanten.
 

2007
Drie mannen met springende hindernissen

Top-Jumps

Jeffrey is een gedreven ondernemer, net als zijn vader. Hij start een eigen onderneming – Top-Jumps – op, met een aanbod springhindernissen. 
 

2010
CNC-machine

State-of-the-art productie in Kampenhout

Snel inspelen op de vraag van de klant? Doen we. Met onze productie unit in eigen beheer, kunnen we niet alleen meer produceren, ook volgen we de kwaliteit optimaal op. Zo werkt onze CNC computergestuurde machine tot op 0,1mm nauwkeurig. Zo maken we paardenomheiningen en weidepoorten met de allerhoogste afwerkingsgraad.
 

2010
Een man met een voorraad houten veldpoorten

Hardhout uit Afrika

Door de stijgende prijzen van het hardhout in Brazilië zoeken we naar nieuwe opportuniteiten. Vanaf 2010 voeren we ons hoogkwalitatief, duurzaam hardhout in vanuit Afrika. Het hout met duurzaamheidsklasse 1 –  de hoogst haalbare kwaliteit – komt op maat gezaagd aan in Antwerpen, waarna we onze omheiningen en poorten produceren lokaal in België.
 

2011
Een logo

Equinan

In 2011 nemen we Equinan uit Zulte over, een plaatser van omheiningen en weidepoorten voor paarden, en ook voor andere dieren. Ook bedient Equinan – als specialist in draadgaas – bredere marktsegmenten. Een expertise die De Sutter Naturally perfect aanvult voor een verdere uitbreiding van onze totaalservice. 
 

2011

FSC en PEFC labels

We ontvangen een FSC label. Zo’n keurmerk garandeert dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen, en is aan strikte regels en controle onderworpen. Overigens het enige label in zijn soort dat ondersteund wordt door milieuorganisaties zoals WWF en Greenpeace. 
Ook voldoet ons hout aan de PEFC norm. Dit label garandeert de consument dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.
 

2012
Een houten omheining met rails en planken die door de vierkante palen glijden

Square is geboren

We komen met een nieuw product op de markt: de Square, met een uniek ontwerp met afgeronde kop. Nog steeds een bestseller.
 

2013
Een gebouw met kantoren en een magazijn

Uitbreiding in Kampenhout

Een stijgende vraag en een grote stock vragen om uitbreiding. Ook Top-Jumps groeit. Dat vangen we op met uitbreiding met 4 000 m² aan extra magazijnoppervlak.
 

2014
Drie mensen en een hond

Jeffrey aan zet

Een nieuw bewind met een ambitieuze Jeffrey aan het roer die focust op uitbreiding en export. Sindsdien kent De Sutter Naturally een ongeziene groei. 
 

2017
Een dubbele houten schuilstal voor paarden met zwarte dakpannen

Schuilstal

Op vraag van de klant ontwikkelden we een schuilstal. Met de zelfde waarde en kwaliteit als onze omheiningen op vlak van duurzaamheid en veiligheid, hebben we een nieuwe topper in ons assortiment.
 

2017
Vijf lachende mensen

40 jaar De Sutter Naturally

Een gelegenheid die vroeg om niet één maar twee feestavonden.
 

2018
Een groep gelukkige mensen poseert voor een foto

1 merk, 3 filialen

De Sutter Naturally, Equinan en Distrifence (Internationaal B2B distributie netwerk) worden samen één. Daarbij openen we ook een derde filiaal in Herentals.
 

2020
Houten paal aan wandelpad

Wood Solutions

Wij zijn sterk in hout. Daarom breiden we uit. We gebruiken ons hout voor nieuwe toepassingen. Het natuurlijke materiaal, ecologisch verantwoord, leent zich tot verschillende toepassingen.
 

2021
Een paal van een omheining gemaakt van gerecycled plastic

Innovatieve omheiningen in RECO: Infinity

Houtschaarste doet ons verder innoveren met andere materialen. Het resultaat is Infinity in RECO-uitvoering: 100% gerecycleerd kunststof composiet. Een out of the box ontwikkeling waarop wij ons de voorbije jaren hebben toegelegd en meteen ook de meest ecologische oplossing op de markt.

2021
Een logo

Densiforce® - hét kwaliteitslabel

De Sutter kwaliteit heeft voortaan een geregistreerde naam: Densiforce® Hét nieuwe keurmerk voor het productieproces van onze toepassingen in geïmpregneerd zachthout. De ultieme garantie op een milieuvriendelijker proces, waarbij de levensduur van ons hout evenzeer tot 20 jaar en langer wordt verlengd.

2022
Drie mensen staan voor een wit gebouw met buitenplanten.

Overname Lenaerts Houten Poorten

De Sutter Naturally neemt het Bonheidens bedrijf Poorten Lenaerts over en verbreedt zo zijn service in een nichemarkt. Met de overname zetten we stappen op de residentiële markt met exclusieve houten opritpoorten voor thuisgebruik. Een perfecte aanvulling op het reeds bestaande gamma.

2023
De buitenkant van een showroom

Opening nieuwe showroom Turnhout

We openen de poorten van een nieuwe showroom in Turnhout. Op deze nieuwe locatie zullen zowel onze omheiningen als een breed scala aan residentiële poorten een plekje krijgen, in een belevingstuin uniek in zijn soort. De opening van deze innovatieve showroom in Turnhout markeert een belangrijke mijlpaal op onze weg naar groei.

2023

De Sutter Naturally France

Meer dan twee decennia lang stuurde S.E.B. de groei van onze omheiningen in Frankrijk. Dankzij zijn succes hebben de Groupe Normandie Drainage en de familie De Sutter samengewerkt om deze groei voort te zetten via een nieuwe entiteit: De Sutter France. De Sutter France vestigt zich in Normandië, maar we blijven onze omheiningen aanbieden en installeren in heel Frankrijk en zelfs in Franstalig Zwitserland.

2024

De Sutter Naturally Germany

Het partnerschap met het Münsterse bedrijf Berger, met wie we sinds 2005 zeer nauw samenwerken, wordt bestendigd met een volledige overname door De Sutter Naturally. In het kader van de generatiewissel draagt Theo Berger de leiding over aan Lars Göran Cordes van De Sutter Naturally. 

2024

Residential Gates betreedt de Europese markt

We zetten de volgende stap in onze expansie door de Europese markt te betreden met onze Residential Gates. Onze ambitie is om, in eerste instantie, in landen zoals Frankrijk, Duitsland en Spanje de kwaliteitsreferentie te worden voor residentiële houten poorten.