Poorten
Zie je het al voor je: een stijlvolle houten poort langs je huis of op je oprit. Liefst een stevig en duurzaam exemplaar dat quasi geen onderhoud vraagt. Die match ga je vinden. Vergeet echter niet aan je comfort en veiligheid te denken – en dan komt een poort met automatisering in the picture. Waarom je best je poort laat automatiseren, lees je hier.

Comfort & veiligheid dankzij poort automatisering

Automatisatie is een extra comfortlaag bovenop je mooie, duurzame houten poort. De motor kan boven- of ondergronds en heeft zo z’n meerwaarde.

  • Poortautomatisering biedt veiligheid: zonder jouw toestemming, zonder het automatisch openen van je poort, komt er niemand binnen. Met parlofonie en videofonie zie je ook meteen wie er aanbelt.
  • Automatisatie op je poort staat synoniem voor comfort. Geen manuele handelingen, niet uit je wagen of van je fiets stappen. Eén druk op de knop en de poort opent vanzelf. Heb je geen parlofonie of videofonie, dan zie je door het raam wie er voor de deur staat. Openen maar!
  • Poortautomatisering geeft je controle: als de wind waait bijvoorbeeld. Dan kan je vanop afstand de poort automatisch openzetten of weer sluiten wanneer jij dat wil. Op elk moment gemak en controle, dat brengt gemoedsrust.

De juiste automatisatie voor je poort kiezen

Poort automatisering werkt met een externe motor. Je zou kunnen kiezen voor een motoriseerbare poort, waarbij je de poort laat voorbereiden voor de latere installatie van de motor. Of je gaat voor een volautomatische poort die meteen de meeste voordelen biedt. Qua automatisatie kies je uit onderstaande opties.

Ondergrondse automatisatie

De motor zit in de grond, netjes uit het zicht. Deze poort automatsering kan de poort tot 180° openen. Enkel het deksel is zichtbaar, de rest is weggewerkt in de bestrating.

Lineaire poortopener

Lineaire automatisering werkt met een in- en uitdraaiende spindel op de poort. Eenvoudig te in stalleren en beschikbaar in diverse slaglengtes. Hoe groter de poortvleugel, hoe groter de slaglengte moet zijn.

Knikarm poortopener

Ideaal voor een automatische poort tussen brede, gemetselde kolommen. De knikarm kan de diepe ligging van je hek ten opzichte van de achterkanten van de kolommen perfect overbruggen.

Schuifopener

Ook vrijdragende schuifpoorten en rolpoorten op rails matchen met poort automatsering. Deze motor bestaat uit een tandlat over de ganse lengte van het hek of de poort. Het tandwiel laat de automatisatie werken en de poort bewegen..


Advies voor poort automatisering

Nog een tip: woon je in een winderig gebied? Neem dan een sterkere motor. Wat dat juist is, vraag je gewoon aan dé specialist in residentiële houten poorten met automatisering… De Sutter Naturally. Kom langs voor gericht advies, inspiratie en de beste oplossing voor je eigendom.

 

Contacteer ons vrijblijvend

Expert in residentiële poorten

De ideale houten poort kiezen, perfect afgestemd op je woning. Looks & functionaliteit in perfecte balans. Hoe begin je daaraan? De Sutter Naturally helpt je kiezen, en begeleidt je optimaal tijdens je aankoop. Alles voor jouw comfort.
* Verplicht veld
Catalogus aanvragen