Verticale planken van padaukhout naast elkaar
Over hout
De ene houten poort is de andere niet, en dat heeft veelal met het type hout te maken. Uiteraard wil je graag een mooie poort. Maar liefst ook een duurzaam en kwaliteitsvol exemplaar, toch? Let dan op de houtsoort, en je weet meteen welke kwaliteit je krijgt.

2 TOP houtsoorten

Het hout van je poort moet bestand zijn tegen wind, regen en erosie. Kijken we naar vaak gebruikte houtsoorten zoals eik, hardhout Iroko, padoek of Accoya®… dan zijn er 2 toppers die de kwaliteitseisen van houten poorten het beste doorstaan. Meteen ook de reden waarom we bij De Sutter Naturally volop inzetten op deze 2 houtsoorten.

Padoek

              95% van onze poorten maken we in padoek:

  • Tropisch hardhout in duurzaamheidsklasse 1
  • Vergrijst mooi
  • Onderhoudsvrij
  • Levensduur 20 jaar
  • Werkt veel minder dan bijvoorbeeld eik of Iroko, die beide scheeftrekken

Accoya®

              5% van onze poorten ontwikkelen we in Accoya®

  • Met name interessanter voor gelakte poorten
  • Levensduur 50 jaar

 

Alle houten poorten van De Sutter Naturally in padoek of Accoya® dragen het FSC®-certificaat, het keurmerk voor verantwoord bosbeheer. En qua looks kan je werkelijk alle kanten uit met deze duurzame en ethisch verantwoorde houtsoorten.

Houtsoorten & onderhoud

Nog even een zijsprong naar factor onderhoud. Tropisch hardhout zoals padoek is onderhoudsvrij. Zonder behandeling verkleurt padoek van oranje-rood naar het beoogde (zilver)grijs. Andere houtsoorten vragen bescherming om het uitzicht en de kleur te behouden. Het tijdig herhalen van de behandeling is belangrijk. Gelakte houten poorten vergen minder onderhoud, al doe je best af en toe een check om te kijken of het lakwerk niet beschadigd is.

Kwaliteit, schoonheid & duurzaamheid in hout

Wanneer kwaliteit, schoonheid en duurzaamheid in balans zijn, dan heb je de perfecte houten poort. Dan slaap je op 2 oren. De houtsoorten en poorten van De Sutter Naturally scoren over de ganse lijn. Beloofd.

 

Kennismaken?  Maak een afspraak

Expert in residentiële poorten

De ideale houten poort kiezen, perfect afgestemd op je woning. Looks & functionaliteit in perfecte balans. Hoe begin je daaraan? De Sutter Naturally helpt je kiezen, en begeleidt je optimaal tijdens je aankoop. Alles voor jouw comfort.
* Verplicht veld
Catalogus aanvragen