Een houten schuifpoort voor een oprit met een geïntegreerd intercomsysteem en een brievenbus
Poorten
Ook tijdens de wintermaanden wil je je geen zorgen maken over je residentiële poort. Daarom verkies je een exemplaar dat ondanks de sneeuw en de vriestemperaturen blijft functioneren. Je draai- of schuifpoort perfect onderhouden is sowieso een goed begin. Toch is dat alleen geen garantie op een automatische poort die makkelijk opent – of weer sluit – als het stevig gesneeuwd of gevroren heeft. Met deze tips bescherm je je schuif- of draaipoort tegen de grillen van de natuur.

Weg met sneeuw en bladeren 

Een berg sneeuw of bladeren op de rails van je poort komt het functioneren van de poort niet ten goede, dat spreekt voor zich. De sneeuw zorgt ervoor dat de poort niet over de rails kan schuiven. En ook bij draaipoorten belemmert een hoopje sneeuw de weg, waardoor de poort niet open kan. Zorg er daarom voor dat de rails van je schuifpoort en de draaicirkel van je draaipoort altijd vrij zijn. 

Onderhoud de onderbalk van je schuifpoort 

Ook aan de binnenkant. Want hoewel je het niet meteen ziet, is het een verzamelplaats voor vuil. Neemt dat vuil water op en wordt dat op zijn beurt door de vrieskou ijs, dan lopen de geleidingswielen vast en kan de poort niet meer open- of dichtschuiven. Maak daarom minstens 2 keer per jaar de onderbalk proper, zodat er geen sprake is van bladeren, modder of ander vuil dat regenwater opslorpt. 

Bescherm de ondergrondse motor 

Zit de motor van je automatische poort onder de grond, dan controleer je best regelmatig op stilstaand water. Zo voorkom je dat de motor stukvriest. Bovendien kan te veel vocht ervoor zorgen dat de werking van de motor vermindert. Ook bladeren en zand verwijder je geregeld om de poort optimaal te laten functioneren. Zo geniet je het hele jaar door van je mooie, kwaliteitsvolle en duurzame houten poort.  

Catalogus aanvragen