Een houten oprit draaipoort met een boog en verticale planken
Poorten
Ook met een hellende oprit kan je de tuin mooi afsluiten. Draai- of schuifpoort: ontdek hier de beste oplossing in combinatie met een oprit met hoogteverschil.

De perfecte poort voor een hellende oprit 

Ligt je huis hoger of lager dan de straat, dan is een hellende oprit of een gradueel hoogteverschil nodig. Gelukkig hoeft dat geen issue te zijn om je tuin mooi af te sluiten. Met de juiste poort is jouw privacy gegarandeerd. Draaipoort of schuifpoort? Samen zoeken we de meest geschikte en elegante oplossing.

Hellende oprit & schuifpoort 

Het spreekt voor zich dat een schuifpoort de eenvoudigste keuze is bij hellende opritten. Je hoeft je immers geen zorgen te maken over eventuele hoogteverschillen. Voor een schuifpoort moet er wel voldoende wegschuifruimte zijn. Tel daarvoor de volledige breedte van de poort, aangevuld met zo’n extra 40 cm bij schuifpoorten op rail of de breedte van de geleidingsportiek bij vrijdragende schuifpoorten. 

Kies je voor een schuifpoort op rail, hou er dan rekening mee dat de rail waterpas moet liggen om de poort optimaal te laten functioneren. Bij een vrijdragende schuifpoort is er meer ruimte voor speling. Daarom is die laatste strikt genomen de makkelijkste oplossing voor een hellende oprit of een tuin met hoogteverschillen. 

Schuine oprit & draaipoort 

Toch kan ook een draaipoort soelaas bieden bij een hellende oprit. Er zijn dan verschillende mogelijkheden. Is er voldoende ruimte tussen de straat of het voetpad en de afsluiting, dan kan de draaipoort naar de straatkant openen. Handig, want zo moet er geen rekening gehouden worden met de helling.  

Wordt het toch een poort die opendraait richting je tuin, dan vraagt dat meer vrije ruimte onderaan de poort. Anders botst de onderkant van de draaipoort immers tegen je oprit. Bovendien zijn specifieke scharnieren nodig die in een opwaartse beweging naar binnen openen. Daardoor is je oprit perfect toegankelijk, ook op steile hellingen met een hellingsgraad tot 35 %. Daarnaast biedt een hydraulische poortsluiter een meerwaarde om de poort gecontroleerd weer te sluiten. 

Bij De Sutter Naturally begeleiden we je met gedegen advies naar de juiste poort voor jouw woning en tuin, geraffineerd en van de hoogste kwaliteit. Samen vinden we dé poortoplossing voor je hellende oprit. 

 

Contacteer ons

* Verplicht veld
Catalogus aanvragen