40 jaar ervaring als producent van houten omheiningen en poorten

Een omheining of andere toepassing in Hout of RECO (gerecycleerd kunststof composiet) kiezen? Misschien twijfel je, mogelijks heb je vragen. Weet dat alle materialen van De Sutter Naturally zorgvuldig geselecteerd zijn met het oog op duurzaamheid en een stijlvolle look. Dat geldt voor onze houtsoorten, en ook voor onze nieuwste aanwinst Infinity in gerecycleerd kunststof composiet. 

Video file
reco-omheiningen/square-infinity

Waarom RECO materiaal?

  • Ecologisch - 100% gerecycleerd kunststof composiet
  • Op en top veilig
  • Veerkrachtig en solide
  • Levenslange genieten
  • Kleurvast en weersbestendig
  • Pure klasse
Gerecycleerd kunststof composiet

Vraag & Antwoord

Waarom nieuw materiaal?
De beschikbaarheid van hout is niet oneindig. Wereldwijd wordt steeds minder bos gekapt en dat vinden wij met het oog op het milieu een goede zaak. Sowieso gebruiken wij uitsluitend hout met FSC®- of PEFC-label uit duurzaam beheerde bossen, gekapt op verantwoorde wijze. Houtschaarste doet ons verder innoveren met andere materialen. Het resultaat is Infinity in RECO-uitvoering. Een out of the box ontwikkeling waarop wij ons de voorbije jaren hebben toegelegd. Een samenwerking tussen De Sutter Naturally en onze Belgische fabrikant. 

Wat betekent RECO?
RECO is de grondstof van Infinity: gerecycleerd kunststof composiet oftewel 100% gerecycleerde kunststof. De meest ecologische oplossing op de markt, omdat ook het eindproduct opnieuw gerecycleerd kan worden. Concreet: in 2 palen van een Infinity omheining zit de Plastic inhoud van je PMD-zakken van 1 jaar van 1 persoon. Investeren in een RECO-product is dus de afvalberg verminderen!
 

reco-omheiningen/square-infinity

Wat maakt 100% gerecycleerd kunststof composiet anders dan andere kunststof?
Omwille van de supeRECOlogische insteek, het unieke productieproces en de mate waarin het materiaal (niet) ouder wordt… en in the end alsnog opnieuw gerecycleerd kan worden. 

Is gerecycleerd kunststof composiet veilig?
De grondstof en het eindproduct zijn veilig voor mens en dier. Geen zorgen over splinters, brekende planken en palen of chemische onderhoudsproducten. RECO verduurt en verbrokkelt niet.

Palen en planken voor een gerecycled plastic omheining

Wat bij hitte?
RECO-planken zijn in bepaalde mate elastisch. Als er sterke zon is, kunnen ze aan één kant verbuigen. Echter komen ze snel weer recht, in tegenstelling tot houten planken die krom trekken. Reden: planken in gerecycleerd kunststof composiet hebben een geheugen en nemen de oorspronkelijke vorm weer aan. Een uniek extrusieproces leidt tot een ongekende buigstijfheid in plank en paal. Dit is uitvoerig getest.  

Wat met onderhoud?
Een omheining of andere toepassing in Infinity, daar moet je na plaatsing niet meer naar omkijken. Bye onderhoud, vochtproblemen of rotting.

reco-omheiningen/square-infinity

In welke kleuren is een RECO-omheining of andere toepassing verkrijgbaar?
De planken en palen zijn verkrijgbaar in een natuurlijk vergrijsde look. Andere kleuren op aanvraag aan meerprijs. 

Verkleurt RECO?
Neen, de RECO-producten hebben een zeer goede kleurstabiliteit en zijn getest volgens ISO-normen (4892-3). Ze zijn kleurvast en UV-bestendig.

Een paard voor een omheining van gerecycled plastic

Hoe gebeurt de productie?
Hiervoor zetten we nieuwe technologie in: een zelfontwikkeld extrusieproces, dat tot een ongekende buigstijfheid leidt. We gebruiken 100% gerecycleerde grondstoffen, zonder toevoeging van hout of metaal. Het eindproduct aan zich is ook weer 100% recycleerbaar en zo is de cirkel rond.

Waar gebeurt de productie?
Bij onze fabrikant in Limburg. Na productie worden de toepassingen afgewerkt en geplaatst door De Sutter Naturally. Een product op en top Belgisch!

Kan zo’n paal of plank beschadigd worden?
De sterkte van Infinity is uitvoerig getest. Door het geheugen komen de planken telkens weer recht. Stel: er zijn deuken na aanrijding, dan moeten de planken goed bekeken worden en indien nodig vervangen.

Wat met levertijden?
We zitten rechtstreeks bij de bron: ons Plastic afval uit onder andere PMD-zakken wordt bij onze Belgische fabrikant tot eindproduct verwerkt. Dit maakt dat we altijd stock beschikbaar hebben en snel kunnen leveren.

reco-omheiningen/square-infinity

Is de plaatsing complexer dan bij houten omheiningen?
Neen, dit loopt volledig gelijk met uitvoeringen in hout. We zorgen voor een even efficiënte plaatsing met onze palenklopmachine.

Kan ik de omheining combineren met schrikdraad?
Ja, dat kan, zelfs zonder het gebruik van isolatoren. Het is mogelijk om de schrikdraad door de palen te leiden. 

reco-omheiningen/square-infinity

Waarom kiezen voor Infinity in RECO-materiaal?
Samengevat: unieke grondstof, uniek product! Milieuvriendelijk, stevig, veilig, kleurvast, bestand tegen de tand des tijds, landelijke look, op en top Belgisch. Met palen en planken in innovatief RECO-materiaal mag je erop rekenen dat jouw omheining er vele jaren later nog piekfijn bij staat. 

Is Infinity duur?
Infinity maken is complexer dan een productie met hout. Het eindproduct draagt een hoger prijskaartje, maar je krijg er veel voor in return: een langere levensduur met oneindige antirotgarantie, een solide omheining waarbij broos worden en verbrokkelen niet aan de orde zijn, en dit alles met een stijlvolle en landelijke look. Het perfecte alternatief voor hout. 

Nog vragen? Contacteer onze Infinity expert

* Verplicht veld