Je paard zorgeloos achterlaten op de weide, dat kan natuurlijk alleen met een veilige omheining. En liefst eentje die ook duurzaam is. Wij zorgen voor een duidelijk zichtbare barrière voor je viervoeter. Piekfijn geschaafd hout, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Zo bezorgt De Sutter Naturally je gemoedsrust in stijl.

Onze troeven Hoe de juiste omheining kiezen

Ons aanbod paardenomheiningen

Onze troeven

doorsteekomheining

Veiligheid boven alles

Onze paardenomheiningen zijn ontworpen met het welzijn van je dieren in het achterhoofd. Daarom kiezen we voor doorsteekomheiningen zonder nagels en schroeven, en geschaafde palen zonder scherpe randen of splinters. Hierdoor creëren we een veilige omgeving waar je je paarden met een gerust hart kan achterlaten. 

Paard achter houten omheining

Volledig onderhoudsvrij

Onze omheiningen zijn volledig onderhoudsvrij, zodat al je aandacht naar je paarden kan gaan. Met een garantie tot wel 30 jaar bieden we je gemak en een zeer duurzame oplossing voor de afsluiting van je paardenweide. Dankzij ons unieke Densiforce®-proces wordt zelfs zachthout een buitengewoon duurzame keuze.

Medewerker in atelier hout aan het schuren

Producten van topkwaliteit 

Wij maken onze producten zelf, in ons eigen lokale atelier in Kampenhout. We bewaken hierbij elke stap in het productieproces. Zo leveren we kwaliteit en uitgelezen maatwerk. Ook blijven we steeds zoeken naar manieren om onze huidige producten te verbeteren en innovatieve oplossingen te ontwikkelen. 

De juiste paardenomheining kiezen

Paardenomheiningen spelen een cruciale rol in het veilig en effectief beheren van paardenweides. Ze bieden niet alleen fysieke grenzen om te voorkomen dat paarden ontsnappen. Daarnaast dragen ze ook bij aan hun veiligheid en welzijn. 

Er zijn diverse factoren om rekening mee te houden voor de afsluiting van je paardenweide, zoals het materiaal, de stijl, de hoogte en de afwerking. Van traditionele houten omheiningen tot moderne ecologische oplossingen, de juiste keuze zorgt voor een harmonieuze en veilige omgeving voor zowel paard als ruiter. 

Ruime keuze aan materialen

Voor de omheining van een paddock voor paarden zijn verschillende materialen beschikbaar. Enerzijds bieden we diverse houtsoorten aan. Hardhout is zeer duurzaam en gaat tot zeker 30 jaar mee. Zachthout is de meest budgetvriendelijke oplossing en gaat dankzij onze unieke Densiforce productiemethode tot 20 jaar mee.

Daarnaast bieden we de Reco Infinity aan, onze ecologische oplossing die gemaakt is van gerecycleerd PMD-afval. Dit is de duurzaamste paardenomheining op de markt en gaat levenslang mee. 

Landelijke of moderne paardenafsluitingen

Onze omheiningen bestaan in verschillende stijlen, gaande van zeer landelijk tot modern. De diamanten-top afwerkingen stralen klasse uit, maar hou hierbij wel rekening dat ronde afwerkingen veiliger zijn voor paard en ruiter. Ook komen onze omheiningen tot uiting in verschillende kleuren. Zo hebben we zelfs een zwarte paardenafsluiting in ons aanbod.

Selecteer de juiste hoogte en dikte

De noodzakelijke hoogte is sterk afhankelijk van het dier. Ook moeten de balken voldoende dik zijn zodat ze duidelijk zichtbaar zijn voor het paard. Dit zorgt ervoor dat ze op tijd afremmen wanneer de paarden willen ontsnappen en dat ze zich niet tegen de omheining stoten en bezeren. Ook het aantal planken is een aanpasbare keuze.

Vakkundige plaatsing op alle terreinen 

Maar ook de plaatsing en de functie zijn van belang. Gaat het om een weide waar de paarden grazen, of gaat het om een longeercirkel of dressuurring? Bij je keuze moet je ook bepalen of je de omheining zelf gaat plaatsen of je de plaatsing uitbesteed. Wij zorgen voor een vakkundige plaatsing en houden hierbij rekening met natuurlijke bochten, moeilijke niveauverschillen en fijne rechte lijnen.

Extra toebehoren

Tenslotte kan je nog enkele opties toevoegen. Zo is het mogelijk om een elektriciteitsdraad te plaatsen die de paarden leert om niet langer de omheining op te zoeken. En ook draadgaas kan voorzien worden om andere dieren binnen of buiten te houden. Verder kan je ook nog zand- of grondplanken toevoegen voor een mooie afwerking van je piste.

Onze specialisten staan voor je klaar om je te begeleiden in het keuzeproces en zo de juiste omheining voor jou en je paard te voorzien.

 

Bekijk ons aanbod