Draadgaasomheiningen bieden een veelzijdige en betrouwbare oplossing voor het afbakenen van je terrein en het beschermen van je dieren. Of het nu gaat om het binnenhouden van kleinvee zoals schapen en geiten, of het buitenhouden van wilde dieren, draadgaas is een effectieve keuze. Met verschillende hoogtes, maaswijdtes en knooptechnieken is er altijd een passende optie voor jouw specifieke behoeften. 

Onze troeven Hoe de juiste omheining kiezen

Onze troeven

omheining met draadgaas

Sterk

Ons draadgaas is standaard 2,5mm dik waardoor het bestand is tegen de kracht van dieren alsook de spanningskracht die op de omheining staat. 

omheining met draadgaas en kwaliteitslabel

Onderhoudsvriendelijk

Door onze vakkundige plaatsing gaat de draadgaasomheining niet doorzakken en is dit een duurzame oplossing die geen onderhoud vereist. 

draadgaasomheining

Veilig

We werken met aangepaste mazen waardoor dieren niet verstrikt geraken in het gaas met hun poten. 

De juiste draadgaasomheining kiezen

Bij het kiezen van een draadgaasomheining is het belangrijk om de verschillende opties en toepassingen te overwegen. Hier zijn de verschillen om mee rekening te houden bij het maken van uw beslissing.

Functies van draadgaas

Draadgaas heeft twee functies: het weerhouden van dieren van ontsnapping en het beschermen van dieren en eigendom tegen ongewenste bezoekers van buitenaf. Een omheining met draadgaas is dan een visueel aangename en functionele oplossing.

Om de juiste draadgaasomheining te kiezen, is het belangrijk de toepassing in rekening te nemen. Voor het binnenhouden van pluimvee is een ander soort omheining nodig dan voor het buitenhouden van everzwijnen. En als u je paarden samen op een weide hebt staan met schapen, kan het interessant zijn om een houten paardenomheining te combineren met schapendraad omheining.

Kies voor duurzaam en veilig draadgaas

We produceren ons draadgaas volledig zelf en kunnen hierdoor een uitmuntende kwaliteit garanderen. Ons draadgaas is standaard 2,5 mm dik (in plaats van 1,8 mm bij vele andere merken), wat zorgt voor extra sterkte en dus voor een grotere spankracht. Dit leidt ertoe dat de omheining minder gaat doorzakken na verloop van tijd. Ook is het gaas duurzaam verzinkt tegen corrosievorming, wat zorgt voor een aanzienlijk langere levensduur. Verder voorzien we standaard smalle mazen van 8 en 15 cm breed in ons draadgaas om de veiligheid van de dieren voorop te stellen. 

Afmetingen van draadgaas

De Sutter Naturally biedt verschillende hoogtes aan, variërend van 1 meter voor schapen, pony’s en geiten, tot 1,92 meter als volledige afsluiting voor een bos of domein. De horizontale verdeling van het draadgaas kan gelijk of ongelijk zijn. Zo is het mogelijk om onderaan kleinere mazen te verkiezen zodat poten niet verstrikt raken. Bovenaan kan je kiezen voor grotere mazen, wat visueel mooier is en ook de kosten drukt.

Soorten knopen draadgaas

Voor de verbinding tussen de horizontale en verticale draden zijn verschillende soorten knopen mogelijk. De X-knoop is een beweegbare knoop waarbij de verticale draad kan verschuiven. Dit is zeer interessant voor schapen en geiten die graag hun kop door de omheining steken. Een vaste knoop is ondoordringbaar maar daardoor ook minder stuurbaar op hobbelig of heuvelachtig terrein. Deze knoop wordt enkel toegepast op brede mazen van 15 cm, waardoor deze enkel geschikt is voor omheiningen voor grote dieren.

Kies de juiste paal om draad tussen te spannen 

Naast het gaas moet ook het soort paal zorgvuldig gekozen worden. Dit moet een paal zijn die dikker is dan 6 cm om de spanning van het gaas te kunnen weerstaan. Wij raden aan een diameter van minimaal 10 tot 12 cm voor ronde geschaafde palen, 10x10 cm bij vierkant gezaagde palen, en minimaal 15x7,5 cm bij de keuze voor geïmpregneerde zachthouten palen.

Vakkundige plaatsing van jouw draadgaasomheining

Een professionele plaatsing is cruciaal voor de duurzaamheid van jouw omheining. De Sutter Naturally trilt de palen de grond in, waardoor er geen nood is aan graven of het gebruik van stabilisé. De draad moet in één keer over de volledige lengte worden opgespannen, en er moet rekening worden gehouden met de nodige speling wanneer de draad uitzet of krimpt door temperatuurverschillen. Dit is een uitdagende opdracht die we sterk aanraden te laten uitvoeren door vakmensen. Op lange termijn zal de draad minder doorhangen, wat enerzijds visueel mooier is en anderzijds ook veiliger voor de dieren.

Onderhoud van draadgaas

Bij professionele plaatsing is er weinig tot geen onderhoud aan draadgaasomheiningen nodig. Het gaas zelf overleeft gemakkelijk de houten palen. Bij dieren die minder grazen is het echter wel aan te raden het gras rond de omheining regelmatig te maaien. Zeker bij elektrische afspanningsdraad voor dieren verdwijnt de stroom anders naar de ondergrond.

Bij de keuze voor een omheining is het belangrijk je te laten adviseren door specialisten. Bij De Sutter Naturally staan we jou graag bij om het juiste draadgaas voor jouw doel uit te kiezen en deze correct en vakkundig te plaatsen. 
 

Bekijk ons aanbod