Waarom kiezen voor De Sutter Naturally?

Omdat het verhaal klopt. All the way. Van grondstoffen tot eindproduct. Technisch hoogstaand, kwaliteitsvol, mooi en duurzaam. Moderne ambacht en vakmanschap door mensen met expertise en het hart op de juiste plaats. Een omheining, schuilstal of houten poort krijgt hier een extra servicelaag. Maximaal comfort en ontzorging gegarandeerd dankzij excellente projectbegeleiding. Een aanpak die ons deed groeien tot dé referentie in Europa.

Installatie

Natuurlijke bochten, moeilijke niveauverschillen, fijne rechte lijnen: De Sutter Naturally verzekert vakkundig geplaatste omheiningen en weidepoorten in heel Europa, alsook knappe residentiële poorten. Dankzij een eigen ontwikkelde palen-trilmachine plaatsen we de palen muurvast zonder beton of cement. De rupsbanden op de machine maken het mogelijk te werken op elke ondergrond. Met lasers en sensoren zorgen we ervoor dat de palen exact juist staan. Kortom: we laten niets aan het toeval over.

Om je een idee te geven: onze teams plaatsen meer dan 75 km aan omheiningen per jaar in België. In de rest van Europa vertrouwen we dan weer op zorgvuldig geselecteerde Premium Partners met dezelfde kwaliteitsfilosofie. Een paardenomheining of weidepoort zelf plaatsen? Kan allemaal.

Voorraad

Dankzij onze meer dan 10.000 m² aan opslagruimte hebben we altijd voorraad. Dat betekent dat we onze klanten in België of via onze Premium Partners vrijwel meteen kunnen bedienen. Alle paardenomheiningen en weidepoorten zijn steeds op voorraad. Residentiële poorten maken we op maat, eveneens in eigen atelier.

Ecologie

Wij gebruiken uitsluitend hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen, gekapt op verantwoorde en duurzame wijze. Ons hardhout heeft een FSC®-label dat dit onderschrijft, ons grenen hout een PEFC-label. Dergelijk hout draagt een hoger prijskaartje, maar je krijgt er veel voor in return. Een langere levensduur, meer welzijn voor je dieren en minimaal 20 jaar verwachte levensduur.

Duurzaam ondernemen zit in ons DNA, dat merk je snel genoeg. We zijn gevestigd in een houten, ecologisch neutraal gebouw en we verwarmen op resthout. Als echte paarden- en natuurliefhebbers denken we aan de toekomst van onze (klein)kinderen.

Duurzaam hout én CO²-neutrale verwarming van bedrijfsgebouwen

  • Zonnepanelen, een zonneboiler en verwarmingsketel op houtafval zorgen voor een energieneutraal klimaat
  • Recycling: alle afvalmaterialen worden gescheiden opgeslagen en afgevoerd

Lokale productie

Alle omheiningen en weidepoorten die we plaatsen, ontwikkelen en vervaardigen we in eigen huis. Wij beschikken in onze thuisbasis te Kampenhout over een moderne, computergestuurde schrijnwerkerij waar het productieproces plaatsvindt. Alles start bij de aankoop van het juiste kwaliteitshout bij de zagerijen. Wij kopen ons hout aan bij de bron. Daarbij hanteren we strikte kwaliteitscriteria. Standaard kiezen wij voor de hoogste kwaliteits- en duurzaamheidsklasse, zowel voor het grenenhout als voor het tropisch hardhout. Alleen het beste hout komt in aanmerking voor onze omheiningen en poorten.


Het ruwe hout schaven we tot mooie, gladde balken. Met hoogtechnologische, computergestuurde CNC houtbewerkingsmachines vormen we deze verder om tot afgewerkte palen en poortonderdelen. Deze machines garanderen een nauwkeurigheid tot 0,1 mm. Dat laat ons toe paardenomheiningen en poorten met de allerhoogste afwerkingsgraad te produceren.