Wat mag niet ontbreken op een paardenweide?
Schuilstallen
Een paard voelt zich het best wanneer hij zich het hele jaar door vrij kan uitleven op een paardenweide. Uiteraard moet de weide dan wel voldoen aan een aantal basisvoorwaarden. We zetten in deze blog de vereisten voor de perfecte paardenweide helder op een rij.
  • Zichtbare omheining

Uiteraard is het noodzakelijk om je weide te voorzien van een degelijke weideomheining. Voor paarden is het essentieel dat deze omheining goed zichtbaar is. Een eenvoudige draad volstaat dus niet. Wanneer het dier in paniek raakt, loopt het gewoon ‘blind’ doorheen de draad. De Sutter Naturally ontwikkelde een compleet gamma aan duurzame weideomheiningen die voor paarden aan alle vereisten voldoen. Bekijk hier onze mogelijkheden voor weideomheiningen.

  • Voldoende voeder

Paarden grazen het liefst in  hun eigen weide. Wanneer de weide voldoende groot is, kunnen ze een groot deel van hun voederbehoefte zelf voorzien. Toch is het nodig om in sommige gevallen bij te voederen. Ook moet je per paard per dag meerdere tientallen liters drinkwater voorzien. Best zet je de schuilstal, de voederbak en de drinkbak op verschillende plaatsen. Op die manier stimuleer je de beweging van je paarden. 

  • Schuilmogelijkheden

Paarden kunnen perfect tegen de buitentemperaturen. Toch is het noodzakelijk om een schuilstal te voorzien in je weide. Deze schuilstal mag perfect aan één zijde open zijn, maar moet een droge ligruimte bevatten. De schuilstal beschermt je paarden tegen hevige regenval of sterke zonneschijn. Bekijk hier onze mogelijkheden voor schuilstallen. 

  • Bescherming tegen insecten

Ook paarden kunnen veel last hebben van insecten. Zo is het mogelijk om de dieren te voorzien van een insectenwerend middel met citronella. Andere oplossingen zijn vliegendekens of dazenvallen, bestaande uit een grote bol en een bovenhangend vangnet.

  • Sociaal contact

En als laatste, maar zeker niet het minst belangrijk. Een paard is een kuddedier en heeft nood aan sociaal contact. Zo is het aangewezen om twee of meerdere paarden in een weide te houden. Wanneer je toch opteert voor één paard, dan kan je dit perfect combineren met een geit of een schaap. Deze dieren vormen de ideale metgezellen voor je paard. Best voorzie je de weideomheining dan wel van draadgaas, zodat deze kleinere dieren niet kunnen ontsnappen.

De gratis schuilstalgids

Buitendieren, schuilstallen, welzijn & comfort – ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

We helpen je graag op weg met deze gratis gids vol handige tips en weetjes om je geliefde dieren optimaal te beschermen.

* Verplicht veld

Gerelateerde producten

Catalogus aanvragen