Wat is het verschil tussen de houtsoorten Acacia en Robinia?
Draadgaas
Veel mensen verwarren verkeerdelijk de houtsoort Robinia met Acacia. In deze blog leggen we het verschil uit tussen deze twee houtsoorten en lichten we toe waarom we voor sommige van onze weideomheiningen heel bewust kiezen voor de authentieke en natuurlijke uitstraling van Robinia.

Wat is het verband tussen Acacia en Robinia? 
Robinia en Acacia lijken als boomsoorten op elkaar. Acacia is een tropische houtsoort, afkomstig uit Afrika, Australië en Zuid-Amerika. Robinia daarentegen is een houtsoort uit Oost-Europa. Robinia wordt door de visuele gelijkenissen ook wel Pseudoacacia genoemd.

Wat zijn de eigenschappen van Robinia? 
Wanneer mensen verwijzen naar Acacia is de kans groot dat ze eigenlijk Robinia bedoelen. Als houtsoort heeft Robinia heel wat sterke eigenschappen. Zo behoort het hout tot de duurzaamheidsklasse 1-2, wat betekent dat het hout zeer lang meegaat in vochtige en natte omstandigheden. Robinia behoort tot de meest duurzame houtsoorten uit Europa.

Weideomheiningen in Robinia? 
Binnen ons gamma weideomheiningen ontwikkelden wij de Post & Rail Classic en Modern met Robinia. Andere producten zijn Ronde Robinia draadgaas en vierkante Robinia draadgaas.

Het aantrekkelijke aan Robinia is de robuuste en natuurlijke uitstraling. Deze authentieke eigenschap geeft een uniek uitzicht aan je weide. De natuurlijke vorm en nervositeit maken deze houtsoort echter ongeschikt voor constructies. 

Kies voor geschilde en uitgedroogde palen
Wanneer je terecht opteert voor Robiniahout, is het belangrijk om voor goed geschilde en gedroogde palen te kiezen. Zo bevat het sap van de schors giftige stoffen die niet bevorderlijk zijn voor de gezondheid van je dieren. Wanneer je een omheining kiest van De Sutter Naturally mag je op dat vlak op je twee oren slapen. 

Expert in omheiningen

De juiste materialen en uitvoering kiezen voor duurzame, stijlvolle omheining: waar let je op? De Sutter Naturally helpt je kiezen, en begeleidt je optimaal tijdens je aankoop. Ontdek met deze handige startersgids hoe een houten omheining een meerwaarde betekent voor je eigendom.
* Verplicht veld

Gerelateerde producten

Catalogus aanvragen