Waarom kiezen voor een professionele plaatsing van je weideomheining met draadgaas?
Draadgaas
Houten palen met draadgaas vormen een perfecte oplossing voor het creëren van een weideomheining. Wel adviseren we om te kiezen voor een professionele plaatsing. Op die manier geniet je van een langere levensduur en ben je er zeker van dat het draadgaas ook op termijn niet gaat doorhangen.

Naast een professionele plaatsing is uiteraard het gebruik van kwaliteitsvolle materialen van groot belang. Zo werken wij uitsluitend met draadgaas van Tornado. Dit draadgaas bestaat standaard uit verzinkte draad van 2,5 millimeter, wat veel dikker is dan de standaard van andere merken. Ook de mazen bedragen bij Tornado standaard slechts acht centimeter breedte, wat een betere bescherming garandeert voor tal van diersoorten. 

Palen stevig in de grond geplaatst
Een eerste belangrijke reden om te kiezen voor een professionele plaatsing, is de manier waarop de palen in de grond worden gezet. De Sutter Naturally beschikt over specifieke machines om de palen in de grond te trillen, zonder het graven van een put en het gebruik van stabilisé. De palen zitten muurvast. De stabilisé moet niet drogen, waardoor meteen het draadgaas kan worden geplaatst en aangespannen. 

Wanneer we werken met draadgaas kiezen we altijd voor langere palen die dieper in de ondergrond zitten. Zo zijn de palen beter gewapend voor het opvangen van de grote trekkrachten die met draadgaas gepaard gaan. 

Aanspannen van het draadgaas
Het aanspannen van het draadgaas vereist heel wat expertise en vakmanschap. Dit moet in één keer over een grote lengte gebeuren. Je kan dus niet paal per paal aanspannen. Bij het verankeren van het draadgaas ter hoogte van de palen moet er voldoende speling blijven zodat het draadgaas bij koude en warme buitentemperaturen probleemloos kan uitzetten en krimpen. Draadgaas mag daarom nooit volledig tegen de palen verankerd worden. Dit zou het noodzakelijke uitzetten en krimpen verhinderen. 

De elasticiteit van het draadgaas is dan ook van groot belang, wat bij het merk Tornado absoluut verzekerd is. 

Je ziet het verschil 
Het verschil tussen een professionele plaatsing en zelfplaatsing wordt doorheen jaren steeds meer zichtbaar. Terwijl professioneel geplaatst draadgaas zeer sterk blijft staan en niet doorhangt, zal dit bij een verkeerde plaatsing wel snel het geval zijn. In dat geval loop je steeds meer risico dat je dieren met hun poten in de draad verstrikt raken en zichzelf kwetsen.

Meer weten over de voordelen van professionele plaatsing van een weideomheining met draadgaas? Contacteer De Sutter Naturally

Expert in omheiningen

De juiste materialen en uitvoering kiezen voor duurzame, stijlvolle omheining: waar let je op? De Sutter Naturally helpt je kiezen, en begeleidt je optimaal tijdens je aankoop. Ontdek met deze handige startersgids hoe een houten omheining een meerwaarde betekent voor je eigendom.
* Verplicht veld

Gerelateerde producten