Waarom kies je best een weidepaal dikker dan 6 centimeter voor draadgaasomheining?
Draadgaas
Wanneer je opteert voor een weideomheining met draadgaas, dan zijn weidepalen van amper zes centimeter onvoldoende sterk. Een dikte van zes centimeter kan je uitsluitend gebruiken voor bijvoorbeeld kastanjehekwerk voor een kippenhok. Een draadgaasomheining rond een weide leidt bij een correcte, professionele plaatsing tot zeer grote spankrachten. Dit is nodig voor draadgaas die jarenlang strak blijft staan. Om deze krachten te weerstaan, moeten de palen voldoende sterk en dik zijn.

Een belangrijke eigenschap van draadgaas is de strak gespannen draad. Dit geeft de omheining niet alleen een visuele mooie uitstraling, maar zorgt voor de nodige sterkte. 

Professionele plaatsing
Het correct spannen van draadgaas vereist heel wat ervaring en expertise. Naast het muurvast kloppen van de palen in de grond, moet het opspannen correct verlopen over de volledige lengte. 

Het bevestigen van het draadgaas aan de verticale palen moet gebeuren met voldoende speling voor het uitzetten en krimpen van het draadgaas door wisselende temperaturen. Dit vraagt de nodige elasticiteit van het draadgaas. 

Dikte van de palen
Door het opspannen van het draadgaas komen er enorme trekkrachten op de palen, met nog extra druk op de hoekpalen. Dit maakt het noodzakelijk om voldoende dikke palen te gebruiken. 

Wanneer je kiest voor geschaafde ronde palen, dan adviseren wij palen van minimum 10 à 12 centimeter diameter. Gezaagde vierkante palen meten minimum best 10 op 10 centimeter dik. 

Wanneer je kiest voor grenen geïmpregneerde palen, dan ga je best meteen voor 15 op 7,5 centimeter. Hoekpalen hebben nood aan 15 op 15 centimeter.

Voldoende ruimte voor krammen
Deze dikte is niet alleen nodig voor het opvangen van de grote trekkrachten. Het is ook belangrijk dat de palen voldoende oppervlakte hebben om de krammen te plaatsen waarmee het draadgaas op de palen wordt bevestigd. 

Meer weten over de aangewezen dikte van weidepalen voor een draadgaasomheining? Contacteer De Sutter Naturally

Expert in omheiningen

De juiste materialen en uitvoering kiezen voor duurzame, stijlvolle omheining: waar let je op? De Sutter Naturally helpt je kiezen, en begeleidt je optimaal tijdens je aankoop. Ontdek met deze handige startersgids hoe een houten omheining een meerwaarde betekent voor je eigendom.
* Verplicht veld

Gerelateerde producten

Catalogus aanvragen