Een draadgaasomheining met vierkante robinia palen voor eenden, herten en een pony.
Draadgaas
Wil je jouw kleinvee of pluimvee, zoals kippen, herten, schapen of lama's, veilig binnen jouw domein houden of ben je op zoek naar een manier om everzwijnen, vossen of dassen buiten te houden? Dan is een draadgaasomheining een veelzijdige, veilige en duurzame keuze.

Een draadgaasomheining is een landelijke omheining die je weide of bos veilig afbakent. De omheining past mooi in de omgeving doordat je zelf de houtsoort en de vorm van de palen uitkiest. Zo kan je zelf de afrastering vormgeven volgens jouw voorkeur.

De ideale hoogte voor elk dier
De hoogte van de omheining hangt af van het doel van je omheining. Wil je een bosdomein of hertenweide afsluiten? Dan raden we een hoogte van 1,9 meter aan. Voor andere dieren, zoals kippen of schapen, volstaat een lagere afrastering. 

Ook geschikt voor paardenweides
Hou je schapen en paarden op dezelfde weide? Dat is een slimme keuze: terwijl je paarden alleen het mooiste gras opeten, houden de schapen de rest van je weide proper. In dat geval raden we je aan om een houten omheining te combineren met een draadgaasomheining tot aan de eerste dwarsbalk. 
Let er daarbij dan wel op dat de draad voldoende smalle mazen heeft, waardoor de onderlinge afstand tussen de draden klein is en niet doordringbaar voor paardenhoeven. Zo kan jouw paard niet vast komen te zitten en zich niet verwonden. 

Tal van opties
Afhankelijk van jouw specifieke situatie is een andere omheining aan te raden. Laat je daarom adviseren door een specialist die samen met jou nadenkt over de best mogelijke oplossing. 
Als je draadgaas van goede kwaliteit uitkiest, dan kan je de draad onder hoge spanning zetten waardoor dit een strak uitzicht geeft. Het voorkomt dat het draadgaas doorheen de jaren zal doorzakken. Om jarenlang te genieten van je omheining is het ook belangrijk om een afrastering uit te kiezen die behandeld is tegen roestvorming.

Expert in omheiningen

De juiste materialen en uitvoering kiezen voor duurzame, stijlvolle omheining: waar let je op? De Sutter Naturally helpt je kiezen, en begeleidt je optimaal tijdens je aankoop. Ontdek met deze handige startersgids hoe een houten omheining een meerwaarde betekent voor je eigendom.
* Verplicht veld

Gerelateerde producten

Catalogus aanvragen