Hoe je dieren beschermen tegen bedreigingen van buitenaf?
Draadgaas
Een kwaliteitsvolle weideomheining heeft een dubbele functie. Enerzijds moet ze je dieren veilig binnen de voorziene ruimte houden, anderzijds moet de weideomheining ook bedreigingen van buitenaf stoppen. Denk daarbij aan vossen, wolven, (steen)marters, everzwijnen,… Wanneer zij de kans krijgen om je weide vrij te betreden, dan kan dit leiden tot een ongewilde ravage of slagveld.

De ideale weideomheining voor kleinvee zoals schapen, geiten, herten,… wordt uitgerust met draadgaas. Draadgaas met voldoende kleine mazen en de juiste soort knopen houdt je dieren binnen de weide en voorkomt kwetsuren bij eventuele uitbraakpogingen. 

Draad tot in de grond plaatsen
Draadgaas is tegelijkertijd zeer efficiënt om ongewenste dieren buiten te houden. Daarbij is het wel belangrijk om de draad tot in de grond te plaatsen. Zo kan draadgaas van het kwaliteitsmerk Tornado onder een hoek in de grond doorgetrokken worden. Dit verhindert vossen om via de grond alsnog de weide te betreden. 

Bedreiging van everzwijnen
Voor grotere bedreigingen – bijvoorbeeld everzwijnen – is vooral de sterkte van het draadgaas en de palen van groot belang. Deze dieren kunnen zeer grote krachten uitoefenen. Het verzinkte draadgaas van Tornado dat wij gebruiken, heeft een standaarddikte van 2,5 millimeter. Dat is meer dan gebruikelijk is bij andere merken. 

Strak gespannen draadgaas van 2,5 millimeter weerstaat probleemloos een everzwijn. Everzwijnen hebben het vooral op bepaalde gewassen gemikt, waarbij ze voor landbouwers vele euro’s schade kunnen aanrichten. 

Elektriciteitsdraad
Een bijkomende bescherming tegen ongewilde indringers is het plaatsen van een elektriciteitsdraad. Ook deze schrikken wilde dieren effectief af. 

Dierenvriendelijke bescherming
Zeer belangrijk:
draadgaas - al dan niet voorzien van een afzonderlijke elektriciteitsdraad - is een diervriendelijke manier om ongewenste dieren buiten te houden. Op zich is het een goede zaak dat de biodiversiteit in de natuur opnieuw stijgt. 

We willen deze wilde dieren zeker niet kwetsen, het is alleen belangrijk om hen efficiënt te ontmoedigen een inbraakpoging te wagen. Zo blijven je eigen dieren goed beschermd.

Meer weten over de mogelijkheden om je weidedieren te beschermen met een omheining voorzien van draadgaas? Contacteer De Sutter Naturally

Expert in omheiningen

De juiste materialen en uitvoering kiezen voor duurzame, stijlvolle omheining: waar let je op? De Sutter Naturally helpt je kiezen, en begeleidt je optimaal tijdens je aankoop. Ontdek met deze handige startersgids hoe een houten omheining een meerwaarde betekent voor je eigendom.
* Verplicht veld

Gerelateerde producten

Catalogus aanvragen