Houten vierkante palen met drie gaten voor de planken
Omheiningen
Wist je dat een houten weideomheining maar zo sterk is als de palen? Slordig geïmpregneerde of slecht bewerkte palen zullen na enkele jaren beginnen rotten. Aan splinters of scherpe randen kan je paard zich kwetsen. Onze tips voor veilige en stevige palen voor jouw weideomheining.
  • Hardhout of zachthout?

De keuze voor hardhout of zachthout is voornamelijk een kwestie van smaak en budget. Beide soorten zijn uitermate geschikt voor een stijlvolle, landelijke look. Ontdek hier het verschil tussen tropisch hardhout en grenen zachthout.

  • Vermijd splinters

Veiligheid eerst! Als je een weideomheining uitkiest, controleer dan de afwerking van de palen. Gezaagde palen zijn goedkoper dan geschaafde palen. Maar bij het zagen, kunnen er splinters tevoorschijn komen, terwijl geschaafde palen veel veiliger zijn voor jezelf en je paard.

  • Geen scherpe randen

Een paal met een platte kop kost minder dan met een afgeronde kop. Maar die laatste keuze is niet alleen veel eleganter, het zorgt er ook voor dat water niet op de paal blijft liggen en dat de paal dus een langere levensduur krijgt.

  • Geen gevaarlijke schroeven of nagels

De planken van je omheining mogen nooit met schroeven of nagels aan de palen bevestigd worden voor de veiligheid van je paard. Een stevige omheining bestaat uit afgeronde dwarsplanken die door de palen schuiven.

  • Kies voor duurzaamheid

Kies je voor een goedkope omheining met onbewerkt of slordig geïmpregneerd hout? Dan zullen de palen na 10 jaar beginnen rotten. Tijdens je aankoop zie je dit kwaliteitsverschil niet meteen. Daarom raden we je aan een leverancier te selecteren die minstens 20 jaar anti-rotgarantie geeft bij de plaatsing van je weideomheining.

Expert in omheiningen

De juiste materialen en uitvoering kiezen voor duurzame, stijlvolle omheining: waar let je op? De Sutter Naturally helpt je kiezen, en begeleidt je optimaal tijdens je aankoop. Ontdek met deze handige startersgids hoe een houten omheining een meerwaarde betekent voor je eigendom.
* Verplicht veld

Gerelateerde producten

Catalogus aanvragen