Over ons
De Kerstjumping in Mechelen is hét internationale paardensportevenement bij uitstek en de ideale afsluiter van een seizoen.

Op zaterdag 23 december om 16u30 kan je op VRT Eén de langverwachte documentaire ter gelegenheid van de 40e editie van Jumping Mechelen bekijken. De Kerstjumping in Mechelen is hét internationale paardensportevenement bij uitstek en de ideale afsluiter van een seizoen. Met zo’n 90.000 bezoekers en ongeveer 2000 deelnemende paarden is Jumping Mechelen het grootste paardensportevenement in België. Dat maakt dat de Kerstjumping al veertig jaar bestaat en dat verdiende bijzondere aandacht. 

Ruben Van Gucht en zijn team maakten daarom een één uur durende film de dag van de Wereldbeker in Mechelen op 30 december 2022. De documentaire is een rollercoaster van emoties van 's lands bekendste jumpingwedstrijd en toont elk facet dat tot nu toe verborgen bleef voor het grote publiek: van parcoursbouwer tot regisseur, van ruiters tot wedstrijddirecteur, van publiek tot jury. Extra bonus: In 2022 wint, voor het eerst in 11 jaar, een Belg de wereldbeker jumping in de Nekkerhal. Het is pas de zesde keer dat dat lukt.   

Voor ons betekent Jumping Mechelen veel meer dan een sportevenement; het is een jaarlijks hoogtepunt waar we onze relaties met vaste klanten en partners versterken en het jaar met een positieve noot afsluiten. Ons jarenlange partnerschap met Jumping Mechelen heeft ons in staat gesteld om een uniek netwerk op te bouwen binnen de paardengemeenschap. Dit evenement biedt ons de kans om in direct contact te komen met onze klanten, hun feedback te horen en nieuwe trends en behoeften in de sector te identificeren. Bovendien, met een eigen proef op de jumping, krijgen we een uniek platform om onze producten en diensten te presenteren aan een publiek dat onze passie voor paarden deelt. 

De viering van 40 jaar Jumping Mechelen vonden we dan ook een perfecte gelegenheid om onze betrokkenheid en passie voor de sector te tonen. Door een bijdrage te leveren aan de documentaire die deze mijlpaal markeerde, benadrukten we niet alleen onze langdurige verbondenheid met dit gelauwerde evenement, maar onderstreepten we ook onze waarden van kwaliteit en innovatie. 

Net voor de zomer ging de documentaire in première in Kinepolis Antwerpen, voor een select publiek. Als hoofdsponsor mochten we bij De Sutter Naturally toen al genieten van deze fantastische documentaire met de paardensport in de hoofdrol. We zijn trots op deze samenwerking en onze bijdrage aan de documentaire, die niet alleen een viering was van 40 jaar paardensport, maar ook een bevestiging van onze toewijding aan kwaliteit, duurzaamheid en innovatie in de paardensector. 

De documentaire wordt voor het grote publiek uitgezonden op 23 december, niet toevallig in de aanloop naar de 41ste editie van Jumping Mechelen, die elk jaar doorgaat tussen Kerst en Nieuwjaar. De documentaire is vooral bedoeld voor zij die niet zo vaak naar paardensport kijken maar door dit soort van verhalen en emoties worden aangetrokken om te blijven kijken naar paardensport. Kijk zelf en laat je begeesteren door de unieke sfeer van Jumping Mechelen: 40 jaar Jumping Mechelen - VRT EEN - Zaterdag 23 december om 16:30 uur

Catalogus aanvragen