Een groepje mensen voor een houten poort met een gewelfde bovenkant
Over ons
In de beginjaren van De Sutter Naturally bestond het productgamma uitsluitend uit gecreosoteerde producten, iets wat vandaag de dag veel strenger gereglementeerd is en zelfs vaak niet meer toegestaan.

Zeker op het gebied van materiaal hebben we een sterke evolutie gezien. Het begrip ‘duurzaamheid’ heeft een heel andere invulling gekregen. Vroeger werd dit heel sterk gerelateerd aan de levensduur van een omheining. Het moest lang meegaan, veel tijd om de investering terug te verdienen. Ecologie lag toen nog niet zo hoog op de plank. Dat die gecreosoteerde producten weleens grondvervuiling konden veroorzaken of irritatie naar de dieren toe, daar was toen nog weinig over bekend en wat bekend was, wekte geen onrust. 

Bij De Sutter Naturally hebben we echter elke kans aangegrepen om afstand te nemen van dit soort producten. Al snel introduceerden we tropische houtsoorten die minstens even duurzaam zijn, maar geen irritatie veroorzaken, geen giftige stoffen bevatten en beter opgaan in het landschap.

Daarna volgden ook andere vormen van impregnatie met weliswaar minder levensduur, maar ook weinig of geen nadelen. Vandaag betekent duurzaamheid dus veel meer dan enkel de levensduur, het gaat ook om de impact op het milieu, welzijn van mens en dier, zelfs over hoe en waar het wordt ontgonnen.

Duurzaamheid is reeds vanaf het begin een kernwaarde voor ons, naast duurzame producten, hanteren we ook een duurzame manier van bedrijfsvoering. Zo verwarmen we onze gebouwen CO²-neutraal, wekken we onze eigen zonne-energie op en steunen we elk jaar een goed doel.

Wens je deel uit te maken van ons bedrijf, neem een kijkje naar onze

openstaande vacatures

Contacteer ons

* Verplicht veld

Gerelateerde producten

Catalogus aanvragen