Wat is het verschil tussen geïmpregneerde grenen palen en Robinia palen?
Over hout
Zowel geïmpregneerde grenen palen als Robinia palen kunnen gebruikt worden voor het plaatsen van een draadgaasomheining rond een weide. Het is wel belangrijk om een weloverwogen beslissing te maken tussen beide houtsoorten. We zetten de voor- en nadelen van elke houtsoort op een rijtje.

Robinia palen
Robinia is de hardste Europese houtsoort. Dit betekent dat het hout onbehandeld een zeer lange levensduur garandeert. Voor weideomheiningen mag je rekenen op een probleemloze levensduur tot vijfentwintig jaar. 

Robinia kenmerkt zich door het natuurlijke uitzicht en grillige vormen. Het hout bevat barsten en knoesten. Deze extra authenticiteit geeft je weide een bijzondere uitstraling. Sommige mensen vinden dit aantrekkelijk, anderen houden eerder van een strak uitzicht. 

Geïmpregneerde grenen palen
Geïmpregneerde grenen palen zijn een andere optie. Deze houten palen zijn netjes geschaafd en worden diepgaand geïmpregneerd voor het tegengaan van verrotting, wat noodzakelijk is om de beoogde levensduur te bereiken. 

Door het schaven krijgen de palen een gaaf, groen geïmpregneerd uitzicht. De verwachte levensduur situeert zich rond 20 jaar en langer. 

Belang van een professionele plaatsing
Voor een draadgaasomheining adviseren wij zowel voor Robinia palen als geïmpregneerde grenen palen een professionele plaatsing. Zo is het belangrijk dat de palen met een speciale machine in de grond getrild worden, zodat er geen grondontspanning is en de palen niet met stabilisé moeten verankerd worden. 

Palen ondergaan heel wat trekkrachten bij een correct gespannen draadgaasomheining. Ook het aanspannen zelf vereist heel wat expertise en ervaring. Een correcte aanpak voorkomt uithangen en doorzakken.

Meer weten over de verschillen tussen Robinia palen en geïmpregneerde grenen palen voor draadgaasomheining?  Contacteer De Sutter Naturally

Expert in omheiningen

De juiste materialen en uitvoering kiezen voor duurzame, stijlvolle omheining: waar let je op? De Sutter Naturally helpt je kiezen, en begeleidt je optimaal tijdens je aankoop. Ontdek met deze handige startersgids hoe een houten omheining een meerwaarde betekent voor je eigendom.
* Verplicht veld

Gerelateerde producten

Catalogus aanvragen