Interview Puissance - De Sutter Naturally kijkt optimistisch naar de toekomst
Over ons
De redactie van Puissance magazine kwam in mei langs bij Jeffrey en Alexander voor een gezellige babbel. Ze spraken over de huidige situatie met zijn 3 pilaren, de taakverdeling tussen Jeffrey en Alexander maar ook over de toekomst van De Sutter Naturally.

Wie binnen de paardenwereld aan omheiningen denkt, denkt al snel aan De Sutter Naturally. Maar het bedrijf is ambitieus en staat niet stil. Zo zijn ze volop bezig met uitbreidingen. “Omheiningen zijn onze grootste pijler, en nu zijn we hard aan het werken om ook tweede en derde pijler even groot te maken”, klinkt het.

Directeur Jeffrey De Sutter en nieuwe CEO Alexander van Parijs geven graag meer uitleg over hun ambitieuze plannen.

  • Dag Jeffrey en Alexander. Jullie spreken over verbreding en uitbreiding. Kunnen jullie daar wat meer over vertellen?

Alexander: “We zijn al ruim veertig jaar de specialist in omheiningen voor paarden, en we voelden dat uitbreiding nodig was. In de eerste plaats kwam die uitbreiding er op vlak van types omheiningen, zoals Post & Rail en draadgaasomheiningen. In de tweede plaats hebben we ons gamma uitgebreid met schuilstallen. Die werden twee jaar geleden geïntroduceerd in geïmpregneerd Vurenhout.

We willen echt een totaaloplossing worden voor weides, niet enkel voor de omheining. Er wordt vaak gezegd ‘op een been kan je niet staan’, en zo hebben wij ook gedacht. De omheiningen vormen ons ene been, en de schuilstallen vormen het tweede been. Jaren geleden kregen we de vraag ook al, maar toen gingen we er niet op in. Terwijl we eigenlijk alles in huis hebben om ook dit product te maken. En dan is er sinds 2021 ook nog de uitbreiding naar Europees Eik.”

Jeffrey: “We merkten ook dat er veel vraag voor was op de markt. Nu, ons bedrijf is vanaf het begin al in volle groei geweest, maar de laatste vijf à tien jaar merkten we echt wel een expansie. Door meer aan te bieden, drukken we ook een grotere stempel op de markt. Maar natuurlijk blijven omheiningen een belangrijke pijler voor ons. Je moet het echt zien als een en-en-verhaal. Maar De Sutter Naturally heeft natuurlijk al een mooie reputatie opgebouwd, en we merken dat we wel vertrouwen hebben in de sector. Daardoor doen de schuilhokken het ook goed. Verder zijn we nog druk bezig met een derde grote pijler …”

  • Intern is er ook wel wat veranderd aangezien Alexander nu de CEO van het bedrijf is …

Jeffrey: “Ja, dat klopt. Als je wil uitbreiden, dan moet je daar wel de tijd voor hebben. Ik was dagelijks bezig met het bestuur en alles daaromheen, en dan schoot er weinig tijd over om na te denken over vernieuwingen en nieuwe projecten. Alexander is natuurlijk geen onbekende, hij werkt al tien jaar in het bedrijf en heeft dus alles al doorgemaakt.

Alexander is altijd ambitieus geweest en dat heeft hij ook altijd aangegeven. Een half jaar geleden was het moment rijp. En eerlijk? Ik ben erg blij met deze ontwikkeling want ik begon het ondernemen enorm te missen. Wanneer je dagelijks bezig bent met alle interne zaken, dan heb je nauwelijks tijd om echt strategisch bezig te zijn met de groei van je bedrijf. Nu heb ik daar wel tijd voor, en daarom kijken we verder. Zo zijn we dus volop bezig met de schuilhokken, maar kijken we ook wat we voor de tuinsector in het algemeen kunnen betekenen. We willen ons dus niet beperken tot de paardenwereld, maar proberen onze horizon nog te verbreden. Ik kan me dus bezig houden met vernieuwingen, ecologie en uitbreiding omdat ik alle vertrouwen heb in Alexander.”

Alexander: “Voor mij is deze stap uiteraard ook geweldig, we hebben er ook twee jaar naartoe gewerkt. Ik ben dus vooral bezig met het merk De Sutter Naturally – en alles wat daaronder zit – en Jeffrey is echt bezig met het bedrijf zelf. Ik vind het erg mooi om de evolutie in dit bedrijf van dichtbij te mogen meemaken. Het is nu al een heel ander bedrijf dan tien of zelfs vijf jaar geleden. Toen ik net begon waren er nog geen vijftien medewerkers, nu zitten we al op veertig mensen. Ik heb elke stap meegemaakt en weet dus ook hoe het bedrijf in elkaar zit. Om nu de general manager te mogen zijn, is echt de kers op de taart.”

  • Jullie spraken eerder al van een derde pijler. Wat houdt dat precies in?

Alexander: “Wel, we hebben ook een derde pijler opgericht - Wood Solutions – waarmee we onze productkennis kunnen vertalen naar nieuwe markten. Wij zijn zeer sterk betrokken bij de ontginning, productie en invoer van onze eigen producten. Daardoor kunnen we hout als grondstof, maar ook als afgewerkt product leveren voor de industrie of de publieke sector. We hebben de kennis, we kennen de markt en we hebben de juiste partners. Wij kunnen klanten nog meer aanbieden en tegelijkertijd hebben wij meer zekerheid en meer gewicht in de markt.”

Jeffrey: “Wij adverteren hierover niet onder de naam De Sutter Naturally, en vaak gaat het om producten waarvan niemand weet dat de grondstoffen door ons werden geleverd.

Denk bijvoorbeeld aan paaltjes voor een wijngaard of houten speeltuigen in een park. Of wat dacht je van al die duizenden paaltjes waarop routes staan aangeduid, die je overal in openbare bossen terugvindt? Daarvoor kan je ook bij ons terecht. Ik denk dat alle natuurpaaltjes in Oost- Vlaanderen door ons geleverd werden. En er zitten soms ook prestigieuze projecten bij. Zo hebben wij bijvoorbeeld ook het hout geleverd voor de eiken terrassen en trappen voor het wereldbekende festival Tomorrowland. Dus we doen nog zoveel meer dan enkel omheiningen en schuilstallen. En daar streven wij ook naar. We verkopen enkel materiaal van de hoogste kwaliteit en zoals altijd kunnen klanten rekenen op onze vertrouwde topservice.”

  • Dat klinkt allemaal veelbelovend! Hoe kijken jullie naar de toekomst?

Alexander: “Ten eerste hopen we dat de schuilstallen een volwaardige pijler zullen worden, evenwaardig aan onze omheiningen. Vandaag de dag staan we vooral bekend om de omheiningen maar we hopen ooit bekend te staan om beiden. Maar nogmaals: het ene zal nooit ten koste gaan van het andere. We hebben nu de kans gekregen om uit te breiden en die nemen we met beide handen aan. We zijn sterk in alles wat te maken heeft met hout, maar we streven ook naar duurzaamheid en duurzame ontwikkelingen. Wij zien De Sutter Naturally als een project met een eindeloze visie. Wat mij betreft mogen er nog eens veertig jaar bijkomen.”

Jeffrey: “Er zijn nog zoveel opportuniteiten … Als je je ogen open blijft houden, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Nu ik zelf meer tijd heb om me bezig te houden met de toekomst, kom ik ook steeds meer dingen tegen. Maar onze kernnormen zullen altijd hetzelfde blijven. Wij staan voor kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid en dat zal nooit veranderen. En zoals Alexander reeds zei, kijken we optimistisch naar de toekomst. We hebben de plannen klaar liggen om hier volgend jaar een productiehal bij te bouwen en we werken hard verder aan onze drie belangrijke pijlers.”
 

De gratis schuilstalgids

Buitendieren, schuilstallen, welzijn & comfort – ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

We helpen je graag op weg met deze gratis gids vol handige tips en weetjes om je geliefde dieren optimaal te beschermen.

* Verplicht veld

Gerelateerde producten

Catalogus aanvragen