Omheiningen
Elke paardenliefhebber wil zijn paard veilig achterlaten op de weide. Een betrouwbare paardenomheining herken je aan de afwerking van palen en dwarsbalken, maar ook de stevigheid en de zichtbaarheid van de afrastering zijn belangrijk voor de veiligheid van je paard.

Geen scherpe randen
Een betrouwbare weideomheining mag uiteraard geen splinters of scherpen randen bevatten. Controleer daarom goed of de palen goed gefreesd, gladgeschaafd en afgerond zijn. Ga ook na of de dwarsbalken tussen de palen degelijk afgewerkt zijn. 
Gezaagde palen zijn goedkoper dan geschaafde palen, maar bij het zagen kunnen er splinters tevoorschijn komen. Kies daarom altijd voor een leverancier die het hout schaaft. 
De Sutter Naturally omheiningen worden bovendien zonder nagels en schroeven in elkaar geschoven. Dat garandeert een zeer stevige houten afrastering die jarenlang weer en wind zal trotseren zonder gevaar voor mens of dier.

Juiste hoogte en dikte
Ook de juiste hoogte is belangrijk voor een veilige omheining. De ideale hoogte van een paardenomheining is afhankelijk van het ras en het karakter van jouw paard. Een ervaren leverancier kan je hierin adviseren. 
Daarnaast is de dikte van de planken belangrijk. Vlucht jouw paard in paniek weg? Dan verkies jij als paardenliefhebber vast dat je omheining beschadigd geraakt, en niet je viervoeter. 

Zichtbare afrastering
De kans dat jouw paard op de weide schrikt en panikeert, is reëel. Wanneer het dier wegrent, zal het niet tijdig kunnen afremmen voor een slecht zichtbare afrastering. Met ernstige verwondingen tot gevolg.
Een duidelijk zichtbare houten omheining met dwarsplanken creëert een natuurlijke barrière waardoor paarden voldoende afremmen. Met een subtiel weggewerkte schrikdraad leert je paard snel om uit de buurt van de houten afrastering te blijven.

Extra maatregelen voor rijpistes
Op rijpistes zijn extra veiligheidsmaatregelen aan te raden. Voor de veiligheid van ruiter en paard wordt gewerkt met een doorlopende toprail, deze balk bovenaan loopt door over de paal waardoor de kop van de paal niet uitsteekt. Dit helpt mens en dier om kwetsuren te voorkomen.

Vraag advies aan een expert
Een stevige houten afrastering zal jarenlang weer en wind trotseren zonder gevaar voor mens of dier. Met deze investering leg je een stevige en duurzame basis voor een veilige omheining voor jouw favoriete viervoeter. Laat je daarom vooraf goed informeren door een expert ter zake.

Expert in omheiningen

De juiste materialen en uitvoering kiezen voor duurzame, stijlvolle omheining: waar let je op? De Sutter Naturally helpt je kiezen, en begeleidt je optimaal tijdens je aankoop. Ontdek met deze handige startersgids hoe een houten omheining een meerwaarde betekent voor je eigendom.
* Verplicht veld

Gerelateerde producten

Catalogus aanvragen