Over hout
Hout is een natuurproduct dat een lange weg aflegt van boom tot omheining. Na ontginning moet het eerst grondig gedroogd en daarna geïmpregneerd worden. Alleen als het hout zorgvuldig behandeld wordt in elke stap, ben jij zeker van een duurzame paardenomheining.

Controle aan de bron
Een kwalitatieve houten omheining is gemaakt van hout uit de hoogste kwaliteits- en duurzaamheidklasse. Kies daarbij voor een leverancier die het hout zelf verzaagt in de eigen zagerij, zodat je ter plaatse de kwaliteitscriteria kan controleren. 
Nadat het hout is gekapt, moet het de tijd krijgen om grondig te drogen. Hout dat precies de juiste droogtegraad bereikt, garandeert de langste levensduur voor jouw weideomheining.

Aan de lucht gedroogd…
Het droogproces van tropisch hardhout verloopt anders dan dat van grenen zachthout. Het tropische hout wordt aan de lucht gedroogd, een proces dat meer dan een jaar tijd in beslag neemt. Een kwaliteitsvolle leverancier investeert daarom in een uitgebreide stock aan hardhout zodat het hout de tijd krijgt om uit te drogen. Daardoor ben je als klant zeker van een stabiel en kwalitatief eindproduct.

… of in een droogoven 
Grenen zachthout kan in ons klimaat zeer moeilijk in de buitenlucht drogen. Daarom investeert De Sutter Naturally extra tijd én geld in het droogproces zodat het hout optimaal geïmpregneerd kan worden.  
Slordig geïmpregneerd hout zal veel sneller beginnen rotten. Omdat je deze kwaliteitsverschillen als leek niet meteen opmerkt bij je aankoop, is het belangrijk om een leverancier uit te kiezen die de juiste garantie geeft bij de plaatsing van je weideomheining en over de nodige expertise en ervaring beschikt.

Afwerking van palen en dwarsbalken
De kwaliteit van een houten paardenomheining wordt ook bepaald door de afwerking van de palen. Deze moeten het juiste formaat én lengte hebben, zodat ze stabiel in de grond verankerd kunnen worden. 
Tegelijkertijd is het - voor de veiligheid van je paard - belangrijk dat de dwarsbalken precies de juiste dikte hebben. 
En natuurlijk moet de verhouding tussen weidepalen en dwarsbalken goed zitten, zodat de omheining een mooi geheel vormt met een landelijke, verfijnde uitstraling.

Expert in omheiningen

De juiste materialen en uitvoering kiezen voor duurzame, stijlvolle omheining: waar let je op? De Sutter Naturally helpt je kiezen, en begeleidt je optimaal tijdens je aankoop. Ontdek met deze handige startersgids hoe een houten omheining een meerwaarde betekent voor je eigendom.
* Verplicht veld

Gerelateerde producten

Catalogus aanvragen