Over hout
Onlangs introduceerden we Densiforce ®: een keurmerk ter bevestiging van ons kwaliteitsvol productieproces met als kers op de taart een verbeterd impregnatiemiddel voor donkerbruine omheiningen als ecologisch alternatief voor gecreosoteerde toepassingen.

Heb je hieromtrent nog vragen? Mail of bel dan meteen onze experts. En ondertussen delen we hier al enkele veelgestelde vragen en antwoorden rond Densiforce ®.

Waarvoor staat het Densiforce keurmerk?

Bij De Sutter Naturally bewaken we elke fase van onze producten: van de oorsprong van het hout tot afgewerkt materiaal. Dat is niet nieuw, maar wel uniek. En daarom een geregistreerd Densiforce ® kwaliteitslabel als ultiem bewijs: een beschermd merk waarmee we de kwaliteit en duurzaamheid van ons productieproces bestendigen. Elk product van De Sutter Naturally in geïmpregneerd zachthout zal dit kwaliteitslabel dragen.

Hoe kan je dat bewijzen?

Het ganse proces van oorsprong tot eindproduct is beschermd en gedocumenteerd. En daarmee maken we het verschil over de ganse lijn: oorsprong, zaagproces, droogproces en impregnatie tot saturatie. Het Densiforce ® label komt op elke De Sutter Naturally omheining en andere wood solutions en de eindklant krijgt een certificaat als sluitend bewijs.

Is het ook ecologisch verantwoord?

Naast een bewijs voor een 100% kwaliteitsvol productieproces, is Densiforce ® ook een 100% duurzaam initiatief. Tijdens het proces maken we gebruik van een verbeterd impregnatiemiddel om tot een donkere, bruine kleur te komen die veel homogener en langduriger is. Het is hét milieuvriendelijke alternatief voor gecreosoteerde palen.

Waarom geen gecreosoteerde producten meer?

Gecreosoteerde producten worden al zeer lang gebruikt voor o.a. treinbiels, tuinhout en omheiningen, vooral omwille van de effectieve bescherming tegen houtrot. Ze hebben echter ook nadelen zoals de indringende geur en irritatie bij contact met de blote huid. Bovendien wordt het gebruik ervan door de nieuwe Europese milieunormen steeds sterker beperkt. Bij De Sutter Naturally gebruiken we geen gecreosoteerd hout meer voor paardenomheiningen en daarmee zijn we pionier op de Belgische markt.

Wat maakt Densiforce ® beter dan al de rest?

De unieke combinatie van oorsprong van het hout, het gecontroleerde droogproces en de impregnatie tot saturatie met een verbeterd impregnatiemiddel maken van Densiforce ® de nieuwe referentie als het gaat om de bescherming van zachthout tegen houtrot met respect voor het milieu.

De gratis schuilstalgids

Buitendieren, schuilstallen, welzijn & comfort – ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

We helpen je graag op weg met deze gratis gids vol handige tips en weetjes om je geliefde dieren optimaal te beschermen.

* Verplicht veld

Gerelateerde producten

Catalogus aanvragen