Omheiningen
Bij het uitkiezen van een weideomheining hou je best rekening met de veiligheid van je paard, de duurzaamheid van het materiaal en de locatie van je paardenweide. Deze 5 tips helpen je om een omheining te kiezen die past bij je paard, je weide en je budget.
  • Kies voor een zichtbare barrière

Staat de veiligheid van je viervoeter centraal? Dan ligt het voor de hand om voor een houten omheining te kiezen. Zelfs als het paard schrikt, zal het niet gemakkelijk door een houten omheining lopen. Met een duidelijk zichtbare, fysieke barrière bescherm je je paard optimaal tegen kwetsuren .

  • Vermijd scherpe randen en splinters

Wil je je paard zorgeloos achterlaten op je weide? Let er dan op dat het zich niet kan verwonden aan de omheining door te investeren in een piekfijn geschaafde houten omheining zonder splinters of scherpe randen.

  • Kies een afrastering zonder nagels of schroeven

Een houten omheining die bevestigd wordt met schroeven of nagels kan de veiligheid van je paard bedreigen. Nagels kunnen loskomen en je dier kan zich hieraan kwetsen. Verkies daarom een omheining waarbij de dwarsbalken door de verbindingspalen schuiven zonder dat er scherpe voorwerpen aan te pas komen.

  • Bepaal de juiste hoogte

Soms volstaat een omheining van 1,2 meter. Ligt je weide langs een drukkere baan of neemt je viervoeter graag hogere hindernissen? Dan mag je omheining 1,4 meter of zelfs 1,6 meter hoog zijn. Het bezorgt jou ook extra gemoedsrust als de weide niet aan je woning grenst.

  • Investeer in duurzaamheid

Een duurzame houten omheining is een onderhoudsvriendelijke investering waarvan je jarenlang zal genieten. Zowel tropisch hardhout als grenen zachthout kunnen de perfecte basis vormen voor een onderhoudsvriendelijke afrastering. Bij De Sutter Naturally geniet je, afhankelijk van de gekozen houtsoort, altijd van een garantie van 20 of 30 jaar.

Expert in omheiningen

De juiste materialen en uitvoering kiezen voor duurzame, stijlvolle omheining: waar let je op? De Sutter Naturally helpt je kiezen, en begeleidt je optimaal tijdens je aankoop. Ontdek met deze handige startersgids hoe een houten omheining een meerwaarde betekent voor je eigendom.
* Verplicht veld

Gerelateerde producten

Catalogus aanvragen