Een houten draaipoort voor de oprit met een intercom- en videosysteem
Poorten
Bij de aankoop van een poort zijn er een aantal fijne keuzes te maken. Qua looks – modern, strak, sierlijk, klassiek – heb je allicht al een beeld voor ogen. Maar wat met openen en sluiten? Gericht advies is geen overbodige luxe. We zoomen in op de mogelijkheden.

Draaipoort of schuifpoort?

Eerste punt: ga je voor een draai- of schuifpoort? Hangt een beetje af van de situatie en ruimte. Een draaiport vraagt minder grondwerken. Als de oprit te fel oploopt, de opening te breed is of de afstand tussen de poort en de achterliggende garage te kort is, dan zijn schuifpoorten ideaal. Een schuifpoort kan zelfdragend zijn (tot 4 m opening) of op een rail hangen. En van de grondwerken moet je niet wakker liggen, die nemen we bij De Sutter Naturally graag voor onze rekening.

Manuele of automatische poort?

Wat openen en sluiten betreft, kan je een manuele of automatische poort overwegen. Dit rekening houdend met het aantal openings- en sluitingscycli per dag en de hoeveelheid en types van voertuigen die door de poort heen moeten.

Soorten poorten

  • Manuele poort: manuele bediening en een slot dat met een sleutel wordt bediend
  • Motoriseerbare poort: poort voorbereid voor de latere installatie van een externe motor
  • Volautomatische poort: een poort met externe motorisering


Moet je meermaals per dag met de auto of fiets binnen en buiten kunnen, dan raden we je aan om de poort te automatiseren. En dit is waarom:

  • Het gemak van niet te hoeven uitstappen
  • Geen tijdverlies bij haast
  • Geen last van de regen
  • Zekerheid dat je poort goed vast staat bij veel wind
  • De veiligheid dat je poort niet dicht gaat of waait wanneer er nog een obstakel tussen staat

Automatisering all the way

Onder het motto ‘alles voor jouw comfort’, gaan we bij De Sutter Naturally nog een stapje verder. Je gemotoriseerde schuif- of draaipoort rusten we volledig uit met sensoren, toetsenklavier, parlofonie, videofonie en een motor die dus automatisch opent en sluit. Bij een volautomatische poort zijn er verschillende soorten automatisering: lineair, knikarm, ondergronds of schuifopener. Ook integratie in bestaande domotica is het bekijken waard. Hoef je nu niet allemaal te beslissen hoor. Bezoek onze toonzaal en vraag gericht advies. Op naar de beste poort voor jouw situatie!

Expert in residentiële poorten

De ideale houten poort kiezen, perfect afgestemd op je woning. Looks & functionaliteit in perfecte balans. Hoe begin je daaraan? De Sutter Naturally helpt je kiezen, en begeleidt je optimaal tijdens je aankoop. Alles voor jouw comfort.
* Verplicht veld
Catalogus aanvragen