Welke verschillende knopen zijn mogelijk voor draadgaas?
Draadgaas
Naast de hoogte en de grootte van de mazen vormen ook de knoopsoort een belangrijk kenmerk van draadgaas. In deze blog bespreken we de verschillende soorten knopen en geven we de voor- en nadelen van elke knoop. Afhankelijk van de specifieke situatie is het ook mogelijk om draadgaas met verschillende knopen te combineren op één omheining.

High tensile
Deze knoop wordt ook wel eens spiraal- of scharnierknoop genoemd. Deze knoop heeft als belangrijke eigenschap dat de verticale draad nog kan verschoven worden op de horizontale draad. Door het verschuiven kan de standaard maasbreedte van 8 centimeter dus meer of minder worden. 

Dat is van groot belang voor geiten en schapen die graag hun kop door de omheining steken. Door de beweegbaarheid van de mazen naar links en rechts kunnen deze dieren eenvoudig en zonder risico hun kop terugtrekken. 

Deze knoop is door de horizontale beweeglijkheid ideaal voor heuvelachtig terrein. Het draadgaas volgt probleemloos de hoogteverschillen. De knoop is ideaal in combinatie met een weideomheining.

Torus
De Torus is een vaste knoop waarbij de verticale draad met een onverschuifbare knoop tegen de horizontale draad geknoopt wordt. De mazen kunnen dus niet verkleinen of vergroten, wat dit type draadgaas ondoordringbaar maakt voor hoofden, koppen, voeten, hoeven,… Deze knoop heeft geen uitstekende delen waar de dieren zich aan kunnen kwetsen. 

Door de starheid van de knoop is dit draadgaas minder goed stuurbaar op hobbelig of heuvelachtig terrein.

Titan
De Titan - ook wel vlinderknoop genaamd  - bestaat uit een verticale draad die als doorlopende draad met een zeer moeilijk verschuifbare knoop tegen de horizontale draden geknoopt wordt. 

Dit type knopen wordt gebruikt voor grotere dieren. De knoop – visueel sterk aanwezig - is uitsluitend geschikt voor brede mazen van 15 centimeter. De mazen zijn moeilijk te verschuiven, je kan ze wel uiteen trekken. 

Deze knoop wordt vooral gebruikt voor het omheinen van zeer grote domeinen of terreinen, bijvoorbeeld met everzwijnen.

Meer weten over de verschillende knopen voor draadgaas? Contacteer De Sutter Naturally

Expert in omheiningen

De juiste materialen en uitvoering kiezen voor duurzame, stijlvolle omheining: waar let je op? De Sutter Naturally helpt je kiezen, en begeleidt je optimaal tijdens je aankoop. Ontdek met deze handige startersgids hoe een houten omheining een meerwaarde betekent voor je eigendom.
* Verplicht veld

Gerelateerde producten